Direktlänk till inlägg 9 september 2014
De bästa
Tekakorna
Har nu äntligen det bästa receptet på tekakor!
Har provat mig fram på lite olika recept och ingredienser,
men har nu hittat det absolut bästa.
De blir riktigt mjuka, fluffiga och saftiga, och passar lika bra till stora som små,
frukost, mellanmål och kvällsfika.
Enjoy!
Ingredienser
50g färsk jäst
6dl mjölk, fingervarmt 37grader
2dl fiberhavregryn
75g smör, rumsvarmt
2tsk salt
2msk strösocker/stevia
1 ägg
12–14dl manitoba cream mjöl
Gör såhär
1. Smula ner jästen i en bunke och värm mjölken till 37grader.
Häll över mjölken och havregrynen över jästen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
2. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, socker, ägg och mjöl lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Har man en assistent kan man
gärna använda den.
3. Låt degen jäsa under bakduk 45 min.
4. Kavla ut degen 1-1,5 cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. 5. Låt dem jäsa ytterligare under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.