Cookie Dough Bites
Men oj, hur goda blev inte dessa då?!
Helt i min smak. Dessutom inga dumheter i, inget
socker och inget gluten. Bara massa Mmmmmm
Testa, ni lär inte ångra er!! (om ni inte är min man vill säga)
Inspiration hittade jag hos www.smaklokarna.blogg.se
Ingredienser
5dl naturella cashewnötter (eller blandade nötter tex hasselnötter, mandlar,valnötter)
10st urkärnade färska dadlar
3dl havregryn
2-3 msk flytande honung
1msk kanel
1tsk vaniljpulver
2nypor flingsalt
6msk jordnötssmör (sockerfritt)
150g mörk choklad, minst 70% kakaohalt
1.Mixa nötterna, havregrynen och saltet grovt i en matberedare.
2.Tillsätt dadlarna, kanel, vaniljpulver och honung och mixa tills
smeten börjar klumpa sig.
3.Bryt ner hälften av chokladen i små bitar i smeten och mixa igen lite snabbt.
4.Fördela ut smeten i en bakplåtspappersklädd form. Frys i minst 30 min.
5. Fördela ut ett lager av jordnötssmör över smeten. Frys ytterligare 20min.
6. Skär i önskvärt stora bitar.
7. Smält resten av chokladen antingen över vattenbad eller i micron, doppa sedan godisbitarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper.
8. Låt stelna i kylen och förvara sedan i kyl eller frys.
Cecilia
14 oktober 2014 20:01
Måste testa Kajsa :)!