Alla inlägg under juni 2014
Cillas smarriga
Rabarberrutor
med vit choklad
Ok, har ni inte tröttnat på rabarber än, och
kanske har massa kvar så kanske dessa kan vara något?
Jättegoda rabarberrutor med en touch av vit choklad.
Som sagt, rabarber och vit choklad gifter sig alldeles finfint tillsammans.
Superenkla att göra, blir många i långpanna och kan frysas in!
Ingredienser
Botten
7dl mjöl
3tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
2st ägg
4dl socker
3dl mjölk
50g smält smör
Fyllning
500-600g rabarber
100g hyvlad/riven vit choklad
Smultopping
1dl socker
3dl mjöl
150g smör
2,5dl havregryn
2msk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
2. Blanda ägg och socker i en ny bunke.
Rör ner mjölk och det smälta smöret.
3. Rör samman mjölblandningen med äggblandningen.
4. Ansa och skär rabarbern i ca 2cm stora bitar.
5. Klä en långpanna 30*40cm med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och tryck ner rabarberbitarna.
6. Riv eller hyvla den vita chokladen och strö över smeten.
7. Till smultoppingen, blanda ner alla ingredienser i en bunke.
Arbeta med händerna till en gryning massa.
8. Strö över toppingen över smeten i långpannan.
9. Grädda mitt i ugnen ca 25min.
Den ska ha fått en svag gyllene färg när den är klar.
10. Servera som dom är eller tillsammans med lite vanlijsås.
Knäckig och seg
Rabarberpaj
Vem tycker inte om pajer med bär och frukter?
Här kommer en klassisk, härlig rabarberpaj.
Knäckig och seg med lite kolasmak.
Jag brukar oftast göra pajer med smuldeg, men detta
är precis lika gott! Vansinnigt gott faktiskt!!!
Självklart ska det serveras vaniljsås till, eller i detta
fallet hemmagjord vaniljglass. Var ju tvungen att prova våran
nya glassmaskin
Ingredienser
500-600g rabarber
3dl havregryn
2dl socker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2msk vaniljsocker
125 g smör
1dl vispgrädde
1,5dl ljus sirap
75g vit choklad
Gör såhär
1.Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ner de torra ingredienserna.
3. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar.
Lägg dem i en ugnssäker form.
4. Hyvla över den vita chokladen.
Häll sedan över smeten.
5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Lycka
Rabarbercheesecake
med hallonspegel
Jag älskar cheesecakes!!
Speciellt de som är frysta. Smakar så gott en varm sommardag!
Detta är en riktigt god cheesecake med rabarber och lite vit choklad i,
samt med ett lager hallon. Botten består av klassiska digestivekex,
som ju alltid passar alldeles utmärkt till cheesecakes.
Japp, detta blir en till favoriterna tror jag.
Och jajemensan, denna är väldigt enkel att göra
och går ju utmärkt att göra långt i förväg, perfekt!
Try it
Ingredienser
75 g smör
2tsk vaniljsocker
0,5 tsk kanel
1,5 dl socker
1dl vatten
ville ha en liten extra burk i kylen.)
3dl vispgrädde
2st ägg
2msk vaniljsocker
1,5 dl socker
2dl rabarberkompott
Hallonspegel
3st gelatinblad
250g Frysta hallon
1dl Strösocker
0,5dl Vatten