Direktlänk till inlägg 1 juni 2014
Knäckig och seg
Rabarberpaj
Vem tycker inte om pajer med bär och frukter?
Här kommer en klassisk, härlig rabarberpaj.
Knäckig och seg med lite kolasmak.
Jag brukar oftast göra pajer med smuldeg, men detta
är precis lika gott! Vansinnigt gott faktiskt!!!
Självklart ska det serveras vaniljsås till, eller i detta
fallet hemmagjord vaniljglass. Var ju tvungen att prova våran
nya glassmaskin
Ingredienser
500-600g rabarber
3dl havregryn
2dl socker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2msk vaniljsocker
125 g smör
1dl vispgrädde
1,5dl ljus sirap
75g vit choklad
Gör såhär
1.Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ner de torra ingredienserna.
3. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar.
Lägg dem i en ugnssäker form.
4. Hyvla över den vita chokladen.
Häll sedan över smeten.
5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Lycka