Sega
Chokladmaränger
Hade så många äggvitor över så vad gör man med dom?
Vet inget annat egentligen än att göra maräng av dom.
Är inte så jätteförtjust i maränger då det är så väääldigt sött.
Men med dessa blandade jag i choklad och lite vaniljsocker också.
De blev härligt sega inuti och spröda utanpå.
Väldigt lagom och gott!
Nu gjorde jag en stor sats så det går jättebra att halvera receptet.
Ingredienser
9st äggvitor
6,5dl strösocker
1msk vaniljsocker
200g mörk choklad
(nästa gång ska jag ta mjölkchoklad, tror det kan bli gott)
Gör såhär
Sätt ugnen på 130 grader med varmluft.
Blanda äggvitan, vaniljsocker och strösocker i en rostfri bunke.
- Sätt ner bunken i ett vattenbad och värm marängen till ca 60grader under konstant vispning med en elvisp. Kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
- Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med helst en bakmaskin tills den kallnat. Det går bra att fortsätta vispa med elvispen också men då får man stå ett tag. Stanna inte vispen förrän det är färdigt annars finns det en risk att marängen kan sjunka ihop.
- Smält chokladen och blanda i den med marängen. Men blanda bara ytterst lite, då man ska försöka få en fin marmoreing på marängen av chokladen.
- Klicka ut alt spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter. Ta ut dom och låt dom stå i rumspemperatur någon timme.