Direktlänk till inlägg 11 april 2014
Mjölkchokladkladdkaka
a la Isabella
Hela veckan lång har Bella tjatat om att hon vill göra en alldeles egen tårta.
Ja, ok du vill får väl göra det idag då. Blir bra fredagsmys.
En kladdkaketårta gör vi då. Jaaaa!!!
Knäcka äggen själv, mäta och måtta upp, röra och blanda,
slicka skålen och svisch in i ugnen.
Skära jordgubbar kan jag själv, titta va duktig jag är!
Hälla upp grädde, vispa litegrann, dekorera och voilà!!
Pappa, visst är den god?! Och ja, den blev jättegod!!
Kladdig, seg, söt och chokladig!
Enda kaoset med två barn var slickaskålen incidenten,
vilket betyder att slicka skålen kan man göra i evighet.
Men mamma vill inte att barnen ska göra det i evighet.
Mamma tar skålen för det finns inget kvar, men enligt barnen finns det ju massor kvar,
vilket resulterar i panik hos stackarna!!
Men det är så det ska vara. Att baka med barn - kaos, skratt, tårar, kladd..
Och det bästa är glädjen och den stolthet som blir hos barnen - den är obeskrivlig
Ingredienser
(ett recept från alltommat med vissa ändringar)
200g smör
4dl socker
lite salt
0,5dl kakao
4st ägg
2dl mjöl
1tsk vaniljsocker eller vaniljpulver
200g mjölkchoklad (mörk choklad går också bra)
Till dekorering och severing
3dl vispgrädde + 1tsl vaniljpulver
jordgubbar
hallon
blåbär
florsocker att pudra över
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Finhacka chokladen. Rör noga ihop ägg och socker, vispa ej pösigt,
då blir kakan inte seg och kladdig.
2. Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen.
Rör tills chokladen smält. Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.
3. Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, eller en form med bakplåtspapper i, 20-24cm.
4. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Kakan ska vara rejält kladdig i mitten när man tar ut den.
Låt stå i kylen några timmar för bästa resultat. Funkar jättebra över natten också.
Självklart kan man servera den ljummen också om man hellre tycker om det.
5. Här severade vi den med vaniljgrädde, jordgubbar, hallon och blåbär.
Mums!!!!