Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 10 april 2014

Schwarzwaldtårta

Av Cecilia - 10 april 2014 18:56

Schwarzwaldtårta






En klassiker enligt många - en schwarzwaldtårta.

Gjorde denna till min pappa som fyllde 60år.

Han tycker inte om tårtor och kakor så mycket men just

 denna är faktiskt hans favorit. Så självklart var jag

ju tvungen att göra en sådan till honom!

Den är inget svårt att göra och det går utmärkt att

göra bottnarna någon dag i förväg, för att sedan bara montera ihop den.

Här har jag smaksatt den med vaniljkräm samt vaniljgrädde, just för att jag älskar vanilj.

Gjorde även den lite nyttigare genom att använda sötningsmedlet stevia.

Stevia är naturligt söt utan socker och som gör det drygare och sötare än vanligt socker och kan användas i all matlagning och bakning som ersättning för socker.




 



Ingredienser


4st äggvitor

200g hasselnötter

1dl stevia (eller 3dl florsocker)

7dl vispgrädde

2-3tsk vaniljpulver (eller 2msk vaniljsocker)

3dl vaniljkräm (färdig eller egengjord)

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/10/15/8822798-godaste-vaniljsasen-kramen/

200g mörk choklad + 50g riven




Gör såhär


1. Sätt ugnen på 175°.

Rita fyra rundlar på bakplåtspapper, ca 20-22 cm i diameter.
2. Mixa nötterna i en matberedare.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum.

Tillsätt stevia eller florsocker och vispa ytterligare någon minut.

4. Vänd ned nötterna försiktigt och bred ut till bottnar på bakplåtspapprena.
5. Grädda 15-20 min. Låt de ligga och svalna ett tag innan man försiktigt tar loss dom.

6. Vispa grädden och blanda med vaniljpulvret.

7. Gör vaniljkrämen.

8. Ta en botten, bred på ett lager vaniljkräm sedan grädde. Lägg sedan på en botten.

Gör samma med resterande bottnar, vaniljkräm och grädde.

Lägg till sist på ett lager grädde runtom hela tårtan.

9.Smält chokladen över ett vattenbad.

Häll ut den tunt på ett bakplåtspapper och låt stelna nästan helt.

Skär ut fyrkantiga bitar till garnering. Låt de stelna helt i kylen.

10. Garnera tårtan med chokladbitarna och riv över resterande choklad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards