Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 31 mars 2014

Thereses Tårta

Av Cecilia - 31 mars 2014 19:17

          Thereses

  fruhippa/födelsedags

                                   Tårta







I helgen överraskade vi en vän med en fruhippa.

Det var ett tag sedan bröllopet var men med barn och mycket

annat imellan kan det vara svårt att få ihop det.

Bättre sent än aldrig ju!

Dessutom var det ju hennes födelsedag!

Så två flugor i en smäll  

Så ja, det blev alltså lite tårtbakande dagen till ära.

En mindre men mastig tårta bestående av tunga, saftiga chokladbottnar

och som fyllning blev det chokladmousse samt glasscreme.

Sen är den täckt i marsipan. Skulle egentligen blivit av sugarpaste,

men av nån anedning ville inte den som jag ville (hålla ihop!!)

så den åkte i väggen och jag fick i alla hast och brist på tid

bege mig till bageriet för att istället försöka få tag på lite marsipan.

Och det fick jag - Tack Conditori Nordpolen för det!

Så färdig blev den och av tjejerna bra betyg.


Tips: Chokladbotten hittar jag nu inte vilken sida jag hittade detta nya receptet på.

Men tyckte det blev väldigt gott. Som sagt, tyngre bottnar men saftiga

och lite kladdiga. Och det går utmärkt att inte använda till just delade bottnar också.

Lägg på ett lager ganache så funkar det fint!



 



 



Ingredienser


Botten

1dl kakao

2dl socker

2dl mjölk

150g rumstempererat smör

3dl mjöl

1msk vaniljsocker

1,5ttsk bakpulver


Glasscreme

3dl vispgrädde

3dl vaniljkräm (hemmagjord eller färdigköpt)


Chokladmousse

3dl vispgrädde

100g mörk choklad


Smörkräm

115g smör

4-5dl florsocker

2tsk kokande vatten

2tsk vaniljsocker


Gör såhär


1. Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret och låt svalna.

2.Vispa smöret och resten av sockret poröst.

3. Vispa ner ett ägg i taget.

4. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet.

5. Häll smeten i en smord form på 15 cm. Grädda i 175 gr i ca 40 min.

6.Glasscreme - Gör i ordning vaniljkrämen och sätt in i kylen.

Vispa grädden och rör sedan ner vaniljkrämen i grädden. 

Blir den inte tillräckligt fast så vispar du lite till.

7. Chokladmousse - gör du helst dagen innan.

Värm grädden och lägg i chokladen. (får ej koka)

Efter minst 4timmar eller nästa dag vispar du upp den som vanligt.

7. Dela tårtbottnarna och lägg på ett lager glasscreme.

Lägg på en botten och sedan ett lager av chokladmoussen.

8. Lägg till sist på den sista tårtbotten.

Täck tårtan i plastfolie och lägg den gärna i fysen, den blir då

lättare att spackla.

9. Smörkräm - Vispa smöret fluffigt i minst 10min. Det smakar mindre smör

då samt blir krämigare. Tillsätt sedan florsockret lite i taget samt vaniljsockret.

Avlsuta med vattnet och se hur konsistensen blir.

Vill du ha den lösare tillsätt lite mera vatten. Är den för lös

tillsätt mera florsocker.

10. Spackla tårtan med smörkrämen i ett jämt tunt lager.

11. Täck med marsipan, sugarpaste eller kanske vill du spritsa

som dekoration,





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Skapa flashcards