Direktlänk till inlägg 20 januari 2014
Bananbröd
á la Paleo
Gjorde ett väldigt gott bananbröd från ett recept jag hittade
Detta brödet är både gluten, socker och laktosfritt och bygger
på kosten från paleo. (stenålderskost)
Rent och nyttigt alltså!
Ett riktigt gott och saftigt bröd som jag tycker passar
utmärkt som ett mellis till hungriga små barn (och vuxna!)
Mmmmm!!
Ingredienser
2 stora mogna bananer
2,5 dl mandelmjöl
2,5 dl hasselnötmjöl
3st ägg
4 msk kokosolja
2 msk krossat linfrö
6st dadlar
1 msk citronsaft
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
Gör såhär
1. Mixa bananer och dadlar.
Tillsätt äggen, citronsaften och kokosoljan. Blanda ordentligt
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål för att fördela bikarbonaten.
3. Blanda till sist ihop alla ingredienser till en smet och blanda ordentligt.
4. Grädda i en smord form, gärna en siliconform i 50minuter på 175 grader.