Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 30 december 2013

Fyllda kinderägg

Av Cecilia - 30 december 2013 20:36

 


 
 
Fyllda kinderägg
 
Hittade ett tips från http://stheavenstreet.blogspot.se
om hur man kan göra häftiga kinderäggsdesserter.
Så tänkte att det blir perfekta desserter till
barnen imorgon till nyår.
Hoppas på att de kommer tycka det är roligt,
bäst att spara på leksaken också antar jag 
Så testa dessa, enkla att göra sendekorerar man hur man vill -
bara fantasin som sätter gränser!

 

 
 
 
Ingredienser
4 kinderägg
ca 50 g mjölkchoklad
 
Tips på dekoration
dekorationspärlor och annat valfritt ätbart pynt
sprayfärg
glitter
Sprits med en tyll med litet hål
 
Chokladmousse 
(annan mousse funkar så klart också, alt chokladpudding)
2 dl vispgrädde
2 äggulor
100 g mörk choklad
 
Smält chokladen i en skål i vattenbad. Vispa grädden (ej för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden.
Låt moussen stelna i kylen minst en timme innan du har i den i äggen. 
 
Kristyr
1 äggvita
1 krm ättika
3 dl florsocker
 
Så här gör du:
 
Halvera försiktigt äggen med en skarp kniv. Följ bara skarven och skär försiktigt. Har man tur så behöver man inte ens skära hela vägen runt, äggen öppnar sig av sig självt. Ta bort leksaken och fyll fyra av ägghalvorna av moussen. 
Smält försiktigt mjölkchokladen över vattenbad. Doppa kanten på de fyra ofyllda ägghalvorna i chokladen och sätt sedan ihop dem med de andra fyra.
Låt stå i kylen några minuter tills chokladen har stelnat. 
Bre ut resten av den smälta chokladen till fyra rundlar. Ställ ett ägg på varje rundel och låt dem sedan stå i kylen tills chokladen stelnat helt.
 
Spraya äggen med sprayfärgglitter. Dekorera äggen med kristyren genom att spritsa ut den. Peta på några fina sockerpärlor eller kanske någon sockerblomma här och var. Det är bara till att pynta loss sen har du har supersöta desserter! 
Servera dem på en liten kaffekoppsassiett.
Vill du fylla ut lite mer så använd gärna lite färska bär, passar utmärkt till!
 
Dekorationstips:
Du kan alltid färga kristyren och få den i vackra färger.
Ätbar sprayfärg funkar också för att förgylla intrycket. 
Varför inte lägga på lite ätbart bladguld eller bladsilver?
Mininonstop är alltid roligt att dekorera med!
det är bara fantasin som sätter gränser!
 
 
PS; spritsa EJ krisyren på halvorna innan de är ihopsatta. Kristyren går lätt sönder i frysen!!
 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards