Direktlänk till inlägg 10 november 2013
Cillas
Budapestdrömrulle
En Budapestrulle beställd av mannen till Fars Dag då
det är en av hans favoritbakelser.
Jag själv däremot är inte överförtjust i dom...
Så då ville jag göra en så att jag också tyckte om den
Och det verkade som om att denna tom var godare
än originalet enligt mannen, wow vilket betyg!
Ja, så då blev det att jag gjorde den i chokladmaräng med hasselnötter,
fylld med banan, kolasås, mörk choklad samt vaniljgrädde.
Väldigt god blev den så nu tycker även jag om budapestbakelser !
Ingredienser
Maräng:
150 g hasselnötskärnor (jag använde de färdigskalade och rostade som finns på Ica)
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
4st äggvitor
2½ dl socker
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2msk vaniljsocker
2st bananer
Knappt 1 burk dulche de leche (färdig kolasås. Karameliserad mjölk)
50g grovhackad mörk choklad
Dekorering:
50g smält choklad
chokladblommor och blad
ev kakao/florsocker
Gör såhär
1. Hacka hasselnötterna fint och blanda dem med mjölet och kakaon.
2 .Vispa upp äggvitorna till ett hårt, vitt skum och vispa därefter ner sockret.
3. Vänd ner nötblandningen försiktigt i marängsmeten och bred sedan ut den i en
långpanna klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter och dra sedan försiktigt bort
bakplåtspappret från undersidan av kakan så att fyllningen ska bres på den ogräddade sidan.
5. Bred på kolasåsen samt vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
6. Skiva bananerna och lägg på.
7. Grovhacka chokladen och strö över.
8. Rulla ihop till en rulle.
9. Smält chokladen och dekorera kakan med.
Dekorera även med chokladblommorna och bladen eller annat valfritt.
Pudra ev lite kakao eller florsocker över.
Mmmmmm!