Direktlänk till inlägg 10 november 2013
Apelsinhalloweenisar
med apelsinchokladmousse
Har inte hunnit uppdatera här på ett tag nu,
och Halloween är ju nu över för detta året.
Men ska visa några desserter som gjordes under förra helgen.
Här skar jag ut apelsiner precis som man gör pumpor.
Jag fyllde dom med god apelsinchokladmousse och
oj så gott det blev!
Ingredienser
4port
Fyra stora apelsiner
5dl vispgrädde
200g marabou apelsinchoklad
lite bakplåtspapper
Gör såhär
1. Värm grädden på svag värme i en kastrull.
Grovhacka chokladen och låt den smälta med.
2. Rör ordentligt tills allt är smält.
Ställ i kylen minst 5timmar, gärna över natten.
3. Skär ut apelsinerna som pumpor i valfria mönster/ansikten.
4. Sätt ev för med lite bakplåtspapper vid öppningarna
i apelsinerna så att inte moussen kommer att rinna ut.
5. Vispa upp apelsinmoussen med elvisp.
6. Fyll apelsinerna med moussen.
Servera!