Direktlänk till inlägg 13 oktober 2013
Tekakor
Härligt goda tekakor som passar perfekt nygräddade
till en varm soppa nu på höstkankten!
Smör och ost på blir väldans gott
Ingredienser
5dl mjölk
1,5dl havregryn
100g smör
2msk socker
1tsk salt
50g jäst (torr)
ca 12dl vetemjöl
Gör såhär
1. Koka upp mjölken tillsammans med havregrynen.
Ta kastrullen från plattan och låt smöret smälta ner i smeten.
2. Blanda ner jäst, socker, salt och det mesta av mjölet i en bunke.
3. Blanda i mjölk-och havreblandningen i bunken.
4. Arbeta blandningen till en smidig deg och tillsätt mer mjöl om det behövs.
Låt jäsa under bakduk ca 40min.
5. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 16bitar och forma till bullar.
Kavla ut varje bulle till en platta ca 10cm i diameter.
6. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
Låt bröden jäsa under bakduk ca 20min.
Sätt ugnen på 250grader.
7. Grädda rekakorna mitt i ugnen 7-8min.
Låt kallna på galler.