Cilla bakar

Alla inlägg under september 2013

Av Cecilia - 29 september 2013 22:00

Hugos

Doptårtor





I helgen fick jag göra två stycken doptårtor till en liten Hugo.

De bestod av chokladbottnar, mjölkchokladmousse,

hallonmousse, samt så var de spritsade i

yoghurtfrosting bestående av turkisk yoghurt och vispgrädde

 smaksatt med vanilj. Dekorerad med massa blåbär och hallon.


 





   



 


Av Cecilia - 23 september 2013 20:51

Isabellas

kladdiga kladdkaka

med extra topping




Eftersom jag stod och höll på med en beställningstårta och Bella

inte fick mer än titta på och var så sugen på att själv få

spritsa och dekorera var det ju inte mer än rätt att vi gjorde

en liten tårta som hon själv kunde få greja med.

Så detta kan ni  göra alla som har barn och vill baka.

En enkel kladdkaka, sen är det bara eran fantasi som sätter gränser!

Dekorera genom att spritsa grädde eller smörkräm i olika färger,

strö på strössel, mandelspån, godis, pärlor, vad som helst - eller varför inte allting!  

Här är vårat recept - barnsligt gott!!

Så kör igång redan nu - ha skoj med barnen i köket och kladda ner och

låt mjölet hamna i håret..och glöm inte slicka skålen  



 


Ingredienser


150g smör


1dl sirap


2dl socker


1dl kakao


2tsk vaniljsocker


2st ägg


2dl vetemjöl




1msk kokos (eller ströbröd att bröa med)



Dekorering

Nutella

M&M:s

mandelspån

strössel

rosa och vita pärlor och hjärtan


Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en springform med kokos (eller ströbröd)
3. Smält smör och sirap i en kastrull.
4. Ta bort kastrullen från plattan. Blanda kakao, socker och vaniljsocker och

vänd ner i kastrullen och rör om till allt blandats.

5. Rör ner ett ägg i taget och blanda samman.
6.Häll smeten i en 24cm form och grädda ca 20 min i nedre delen av ugnen.

Den skall vara fast i kanterna men kladdig i mitten när den är klar.

7. Låt svalna helt.

8. Bred på ett lager nutella över kakan.

9. Spritsa vispgrädde eller smörkräm o valfri färg om man vill.

Annars dekorerar man helt valfritt med precis vad man vill!

10. Underbart kladdigt gott!!

Av Cecilia - 23 september 2013 20:26

Gustavs

födelsedagstårta

-Cillas moussetårta



En födelsedagstårta till lilla

söta killen Gustav som fyllt ett år.

Det var en önskan om ännu en av mina

numera populära moussetårtor

(http://cillabakar.bloggplatsen.se/2013/06/30/9982304-cillas-moussetarta-de-lux/)

så så fick det bli  

Nöjda och glada blev dom för tårtan, så otroligt kul!!!



 

 

Av Cecilia - 17 september 2013 21:32

Vaniljpannacotta

med äppelkompott &

knäckigt smultopping





Nu när hösten har kommit är det ju högsäsong

för bla äpplen. Och det har jag ett sug efter

nu såhär i säsong bla med lite kanel och kardemumma

på det..mmm!

Så här kommer en god dessert med en härlig

vaniljpannacotta som gifter sig bra med äppelkompott,

och såklart en god knäckig topping på det.

En riktig höstig dessert!




 


Ingredienser

4port


Pannacotta

1,5 gelatinblad

3dl vispgrädde

0,5dl socker

1tsk vaniljpulver


Äppelkompott


1dl vatten

0,5dl socker

0,5tsk vaniljpulver

1tsk kanel

1 stort äppel eller två små


Knäckig topping

25g smör

3msk råsocker

1dl havregryn

1tsk kanel

0,5tsk kardemumma



Gör såhär


1. Börja med äppelkompotten - skala och skär

äpplet i små tärningar.

2. Koka upp vatten, socker, kanel och vaniljpulver.

Blanda i äppelbitarna och låt koka på

svag värme någon minut så att äppelbitarna mjuknar.

3. Sila kompotten genom en sil. Ställ åt sidan att svalna.

4. Pannacotta - Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5min.

5. Koka upp vispgrädde, socker och vaniljpulver.

Ta kastrullen åt sidan och lägg i gelatinbladen.

Blanda tills de har smält.

6. Ta fram fyra portionsskålar/glas. Lägg hälften av äppelkompotten

i botten av varje portion.

7. Häll över pannacottan. Ställ in i kylen minst två timmar.

8. Gör under tiden toppingen - smält smör i en kastrull och häll i råsocker.

Låt det smälta och bubbla till ljusbrunt.

9. Tillsätt havregryn, kanel och kardemumma.

10. Låt allt bli rostat, men rör om då och då så det ej bränns.

Häll upp i en skål och låt svalna.

11. När pannacottan har stelnat lägg på resterande av äppelkompotten.

Hacka till och strö över toppingen.


  




Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Skapa flashcards