Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 17 september 2013

Vaniljpannacotta med äppelkompott och knäckig smultopping

Av Cecilia - 17 september 2013 21:32

Vaniljpannacotta

med äppelkompott &

knäckigt smultopping





Nu när hösten har kommit är det ju högsäsong

för bla äpplen. Och det har jag ett sug efter

nu såhär i säsong bla med lite kanel och kardemumma

på det..mmm!

Så här kommer en god dessert med en härlig

vaniljpannacotta som gifter sig bra med äppelkompott,

och såklart en god knäckig topping på det.

En riktig höstig dessert!




 


Ingredienser

4port


Pannacotta

1,5 gelatinblad

3dl vispgrädde

0,5dl socker

1tsk vaniljpulver


Äppelkompott


1dl vatten

0,5dl socker

0,5tsk vaniljpulver

1tsk kanel

1 stort äppel eller två små


Knäckig topping

25g smör

3msk råsocker

1dl havregryn

1tsk kanel

0,5tsk kardemumma



Gör såhär


1. Börja med äppelkompotten - skala och skär

äpplet i små tärningar.

2. Koka upp vatten, socker, kanel och vaniljpulver.

Blanda i äppelbitarna och låt koka på

svag värme någon minut så att äppelbitarna mjuknar.

3. Sila kompotten genom en sil. Ställ åt sidan att svalna.

4. Pannacotta - Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5min.

5. Koka upp vispgrädde, socker och vaniljpulver.

Ta kastrullen åt sidan och lägg i gelatinbladen.

Blanda tills de har smält.

6. Ta fram fyra portionsskålar/glas. Lägg hälften av äppelkompotten

i botten av varje portion.

7. Häll över pannacottan. Ställ in i kylen minst två timmar.

8. Gör under tiden toppingen - smält smör i en kastrull och häll i råsocker.

Låt det smälta och bubbla till ljusbrunt.

9. Tillsätt havregryn, kanel och kardemumma.

10. Låt allt bli rostat, men rör om då och då så det ej bränns.

Häll upp i en skål och låt svalna.

11. När pannacottan har stelnat lägg på resterande av äppelkompotten.

Hacka till och strö över toppingen.


  




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards