Direktlänk till inlägg 26 juni 2013
Kanelbullekaka
Vem älskar inte kanelbullar?
Men det är ju inte alltid som man har tid att
ställa sig att göra bullar som skall jäsas flera gånger om,
deg ska knådas och bulllarna ska fyllas och snirklas ihop.
Då är denna kanelbullekakan perfekt.
Bara att slänga ihop så sköter den sig själv en stund i ugnen!
Smakar precis som en kanelbulle, fast den är i sockerkaksform kan man säga.
Barn älskar den och det blir betydligt lättare för dom
att få vara med och baka också.
Fantastiskt barnsligt gott även för vuxna såklart
Tips: Skala och skiva gärna ner några äpplen också,
då blir den som en äppelkaka. Mumsigt!
Ingredienser
175g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2st ägg
3 dl turkisk yoghurt/gräddfil
4,5dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1msk bakpulver
1krm salt
Fyllning
1 dl strösocker
3 msk kanel
1msk kardemumma
2tsk vaniljsocker
2msk rumsvarmt smör
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker mjukt och luftigt.
3. Blanda sedan ner äggen ett i taget. Därefter yoghurten/gräddfilen.
4. Rör samman alla torra ingredienserna i en skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
5. Blanda samman socker, kardemumma, vaniljsocker och kanel till fyllningen.
6. Smöra och bröa en form på ca 24cm eller en sockerkaksform.
7. Häll hälften av smeten i formen,
strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av av smeten och strö över resterande kanelsocker.
8 .Dutta till sist över lite smör.
9. Grädda kakan i understa falsen 45-60 minuter.
Testa med en sticka om den när är färdig,
den ska inte vara kladdig.
Det bästa till detta är ett glas kall mjölk!