Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 16 juni 2013

Kanel & vaniljsnurror

Av Cecilia - 16 juni 2013 20:44

Kanel &

vaniljsnurror





Nygräddade bullar är alltid det bästa och godaste.

Och dessa går ju självklart att frysa in och

ta upp när andan faller på och man får gäster.





50g  


Ingredienser


50g jäst (ett paket torrjäst)

125g smör

3dl mjölk

2dl grädde

1dl socker

0,5krm salt

0,5tsk vaniljpulver

2tsk stött kardemumma

12-14dl vetemjöl


Fyllning

ca 75g rumsvarmt smör

3msk kanel

0,5dl socker

3tsk kardemumma

1msk vaniljsocker


Pensling

1 ägg

pärlsocker



Gör såhär


1. Smält smöret. Häll i mjölken och grädden

och värm till fingervarmt, 37grader.

2. Blanda jäst, socker, salt, kardemumma,

vaniljpulver och nästan allt mjöl i en bunke.

3. Häll över smörblandningen, blanda och knåda sedan

degen några minuter till den blir smidig.

4. Låt jäsa under bakduk ca 45min.

Till dubbel storlek.

5. Gör under tiden fyllningen;

Blanda det rumsvarma smöret med kanel, kardemumma, socker

 och vaniljsocker.

6.. Dela den färdigjästa degen i två delar på ett mjölat bakbord.

Kavla ut varje del till en rektangel.

Bred ut fyllningen i ett jämt lager överallt.

7. Vik ihop rektangeln på mitten.

8. Skär ca 2cm breda remsor.

Skär en skåra i varje remsa, men stoppa ca 1cm från den ihopvikta kanten

som håller ihop degen.

9. Tvinna de två "byxbenen " till snurrade längder.

10. Snurra ihop den tvinnande delen till en snurra.

Fäst änden ordentligt under bullen.

11. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

Låt bullarna jäsa ytterligare under bakduk ca 30min.

12. Sätt ugnen på 225grader.

13. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö

över pärlsocker.

14. Grädda bullarna mitt i ugnen 6-9min och

låt sedan avalna på ett ugnsgaller.




Njut med ett glas kall mjölk,

det tycker jag är godast  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Skapa flashcards