Direktlänk till inlägg 27 mars 2013
Påsk 2013
Påsk = godis såklart!
Här kommer två stycken enkla och goda
godsaker att fylla påskäggen med.
Dessa recept hittade jag från tidningen Hembakat
och var tvungen att testa.
Gör dom ni med
Krispiga nutella
och jordnötsbitar
Ingrdienser
ca50st
1dl socker
2dl ljus sirap
300g nutella
5dl Special K flingor
1,5dl salta jordnötter
200g mörk choklad
Gör såhär
1. Smält socker och sirap i en kastrull.
Tillsätt nutellan och rör om.
2. Krossa flingorna och grovhacka nötterna.
Blanda ner det i smeten.
3. Bred ut smeten i ett tjockt lager, ca 2cm
på ett bakplåtspapper.
Låt stelna i kylskåp.
4. Smält chokladen över vattenbad och bred
över kakan. Låt stelna.
5. Skär kakan i små bitar.
Toffifee
ca 30st
Ingredienser
1dl socker
1dl grädde
1dl ljus sirap
1tsk vaniljsocker
hasselnötter
100g nougat
50g mörk choklad
Gör såhär
1. Koka upp grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
Låt röran sjuda till ca 120grader eller gör kulprov.
Rör helst inte under kokningen.
2. Rosta hasselnötterna i en varm stekpanna tills
det börjar knäppa i dem.
Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalen.
3. Häll kolasmeten i små aluminiumformar.
Lägg i en nöt i varje form och
ställt dom i kylen en stund.
4. Smält nougaten över vattenbad och lägg en klick
ovanpå varje kola.
5. Låt pralinerna stelna i kylskåp innan
du avslutar med en klick smält, mörk choklad på toppen.