Direktlänk till inlägg 25 mars 2013
Påskmuffins
med lemon curd
Gör några påsk cupcakes till påskfikat!
Härliga friska muffins med smak av citron,
i mitten en fyllning av lemon curd,
ett fluffigt grädde med vit choklad samt några chokladägg på toppen,
kan inte bli annat än toppen
Muffinsen är från Leila men jag tillsatte lemon curd
och vit chokladfluff.
Ingredienser
Muffins
3st ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
Lemon curd
3st citroner
75g smör
1,5dl socker
1,5msk maizena
2st ägg
2st äggulor
Vit chokladfluff
2,5dl vispgrädde
100g vit choklad
Gör denna dagen innan-
värm grädden och låt chokladen smälta med.
Ställ kallt några timmar eller över natten.
Vispa upp till ett fluff.
Gör såhär
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
7. Lemon curd: blanda saften av två citroner och skalet
av tre citroner, smör och socker i en kastrull.
8. Koka upp och sila av blandningen i en bunke.
9. Vispa samman ägg och äggulor och rör
ner i citronblandningen.
10. Rör ut maizena i saften från den tredje citronen
och vispa ner i krämen. Häll tillbaka i kastrullen och låt
sjuda under omrörning tills krämen tjocknat.
11. Häll upp i en ren skål och ställ i kylen tills den svalnat.
Den går också bra att frysa för att ta upp när man behöver den.
12. Skär av ett lock på muffinsen så att det går att lägga
en klick lemon curd i.
13. Sätt tillbaka locket. Spritsa/lägg på det vita chokladfluffet.
Garnera med några chokladägg och lite kakao.