Direktlänk till inlägg 23 mars 2013
Påsk 2013
Chokladägg
med vit chokladmousse
Förra året hittade en vän dessa små söta chokladägg på en
bild och visade mig.
Så detta året ville jag testa dom!
De ser svårare ut att göra än vad de är. De är väldigt enkla faktiskt.
Så ikväll tjuvstartar vi påskfirandet och mumsar i oss dessa
Så testa göra dessa nu i påsktider, en perfekt
påskdessert på bordet!
Ingedienser
100 g vit choklad
äppelmos eller aprikossylt
gul hushållsfärg
1. Gör den vita chokladmoussen dagen innan -
värm grädden i en kastrull, lägg i chokladen.
Det ska bara smälta, får inte koka.
Låt stå kallt minst 5timmar, helst över natten.
Vispa upp till ett fluff.
2. Skär bort så toppen på kinderäggen och
3. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en
liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen.
4. Blanda i någon droppe gul hushållsfärg i moset/sylten
för att få en lite gulare nyans.
5. Lägg en klick av sylten i varje ägg.
6. Låt stå i kylskåpet 30min innan servering.