Cilla bakar

Alla inlägg under december 2012

Av Cecilia - 30 december 2012 19:53


Tips på

Nyårsdeserter



Har ni inte ännu bestämt vad som skall

serveras till dessert imorgon

 på nyårsafton tipsar jag här om

några stycken såhär i sista minuten  







Gott Nytt År!












Cillas kärleksbakelser

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/07/10/8222872-cillas-karleksbakelser/








Emelie och Sofias Glace au Four

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/10/29/8903715-emelie-sofias-glace-au-four/

 






  Chokladfondant med vanilj och hallon

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/20/9027477-chokladfondant-med-vanilj-och-hallon/

 





Chokladsuffleér

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/06/6605358-chokladsuffl/






Vit chokladpannacotta

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6520245-vit-chokladpannacotta/   






Vanilj och chokladmousse

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/15/9000287-vanilj-och-chokladmousse-dessert/

http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/15/8999494-williams-doptarta/


 

Av Cecilia - 26 december 2012 21:50

  

Lycka....



Jag hade tydligen varit väldigt snäll i år då tomten

kom med en Kitchenaid till mig!!

Har inte hunnit testa den ännu men nu

ska här bakas!




 


 och en extra puss till tomten ...

Av Cecilia - 23 december 2012 14:52




God Jul




önskar jag till

Er

mina trogna samt nya följare

på min blogg


Hoppas ni får en riktigt trevlig jul

med god mat och

förstås mycket goda sötsaker


Förhoppningsvis har ni fått lite

tips och ideér eller kanske

testat några av mina recept

Tveka inte att höra av er

vad ni tycker!





HoHoHo

Cilla

  



 

Av Cecilia - 23 december 2012 14:41

Vintervit

Marängtårta





Här är en mycket enkel och mycket god tårta

som går supersnabbt att göra!

Har ni glömt desserten till julbordet imorgon tipsar jag om denna!

Vill man gör man ju såklart egna marängbottnar men har man

inte mycket tid över så köper man färdiga.

Bananer och choklad sätter extra piff i denna tårtan.

Testa



  




Ingredienser


2,5dl vaniljvisp

1dl vispgrädde

2st marängbottnar

några maränger

2st skivade bananer

100g grovhackad toblerone




Gör såhär


1. Vispa vaniljvispen till en riktigt

fast konsistens. Vispa grädden.

2. Täck en löstagbar form med bakplåtspapper.

Bottna med marängbotten.

3. Blanda vaniljvisp med grädde, bananer och den

hackade chokladen. Bred över botten.

4. Lägg på den andra marängbotten.

Lägg ett lager till av vaniljvispet och toppa med

några maränger..

5. Täck med plastfolie och ställ i frysen

ca 4timmar eller över natten.

6. Lossa och lägg upp på fat.

Garnera med lite mandelspån och kakao,

silverkulor eller med vad man vill.

Av Cecilia - 19 december 2012 20:43

Vit chokladfudge

med rostad kokos



Tredje advent spenderades med mina goa tjejer

och vårat årliga julmys!

En av godsakerna som blev var detta julgodiset.

Försvinnande goda med vit choklad

och kokos som ju passar perfekt ihop!

Så väl hemma var jag tvungen att göra en egen sats till jul  





 



Ingredienser:

1dl vispgrädde

3dl socker

100g smör

1msk honung

75g vit choklad

1tsk vaniljsocker

1dl kokos

Gör såhär:

1. Blanda grädde, socker, smör och honung i en

tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet.

Låt koka till 125grader eller gör ett kulprov.

2. Låt kolan svlana något och rör i riven choklad

och vaniljsocker.

3. Häll upp massan i en liten bakplåtspappersklädd form,

ca 12*12cm.

4. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de

fått en fin gyllene färg.

5. Låt svlana och trö över fugden.

6. Ställ i kylen tills fudgen stelnat.

7. Skär upp i rutor med en vass kniv.

Av Cecilia - 10 december 2012 21:48

Mozartkulor




En klassiker på julgodisbordet.

Enkla att göra men ack så väldigt eleganta!

Mums  





 






Ingredienser


250 g nougat
400 g mandelmassa
200 g mörk choklad


(Vill man kan man även ha i en liten skvätt cognac)




Gör så här

                          


   1.Skär nougaten i 25 tärningar.

Rulla tärningarna till jämna bollar.

 2.Dela mandelmassan i 25 bitar.

   3. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka,

 och lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll.

    4. Smält chokladen i vattenbad, och låt sedan svalna något.

               5. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen.

Låt bollarna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper.

  6. Låt stelna helt. Förvara svalt.

7.Vill man kan man sedan dekorera dom lite tjusigt  





 


Av Cecilia - 10 december 2012 21:30

Chokladpraliner

med hemlig gömma





Härligt läckra, söta hemmagjorda praliner med

mörk chokad, jordnötsfyllning/nutella,

vit choklad och med en hasselnöt på toppen!

Tar du en tar du gärna flera...





Ingredienser

ca 30st



150g mörk choklad

150g vit choklad

ca 100g jordnötssmör eller nutella

några hasselnötter att dekorera med

små folieformar




Gör såhär



1. Smält den mörka chokladen över vattenbad.

Pensla insidan av formarna med den smälta chokladen.

2. Ställ kallt så att chokladen stelnar.

Pensla därefter på ytterligare ett lager.

3. Skeda ner fyllningen i chokladformarna.

Fyll nästan ända upp.

4. Smält den vita chokladen över vattenbad.

Använd en liten sked och täck pralinerna med

ett lock av chokladen.

5. Dela hasselnötterna på mitten och tryck

försiktigt fast en i varje pralin.

Ställ in i kylen och låt stelna.



 



 


Godis · Jul
Av Cecilia - 10 december 2012 21:19

Vit chokladtryffel

med lime





Små läckra tryfflar av vit choklad

med en hint av lime samt

rullade i kokos.

En söt lite sak att njuta av!




 



Ingredienser

100g smör

400g vit choklad

2msj vispgrädde

2dl florsocker

saft av 1 lime

kokosflingor

Gör såhär

1. Smält smör och vit choklad i vattenbad.

Rör försiktigt ner grädde, florsocker och limesaft.

2. Ställ i kylskåp ca 2 timmar tills smeten är så fast

att man kan rulla bollar.

3. Forma till små kulor och rulla sedan dom i kokosflingor

  



 


Godis · Jul

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Skapa flashcards