Alla inlägg under december 2012
Tips på
Nyårsdeserter
Har ni inte ännu bestämt vad som skall
serveras till dessert imorgon
på nyårsafton tipsar jag här om
några stycken såhär i sista minuten
Gott Nytt År!
Cillas kärleksbakelser
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/07/10/8222872-cillas-karleksbakelser/
Emelie och Sofias Glace au Four
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/10/29/8903715-emelie-sofias-glace-au-four/
Chokladfondant med vanilj och hallon
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/20/9027477-chokladfondant-med-vanilj-och-hallon/
Chokladsuffleér
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/06/6605358-chokladsuffl/
Vit chokladpannacotta
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/25/6520245-vit-chokladpannacotta/
Vanilj och chokladmousse
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/15/9000287-vanilj-och-chokladmousse-dessert/
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2012/11/15/8999494-williams-doptarta/
Lycka....
Jag hade tydligen varit väldigt snäll i år då tomten
kom med en Kitchenaid till mig!!
Har inte hunnit testa den ännu men nu
ska här bakas!
och en extra puss till tomten ...
God Jul
önskar jag till
Er
mina trogna samt nya följare
på min blogg
Hoppas ni får en riktigt trevlig jul
med god mat och
förstås mycket goda sötsaker
Förhoppningsvis har ni fått lite
tips och ideér eller kanske
testat några av mina recept
Tveka inte att höra av er
vad ni tycker!
HoHoHo
Cilla
Vintervit
Marängtårta
Här är en mycket enkel och mycket god tårta
som går supersnabbt att göra!
Har ni glömt desserten till julbordet imorgon tipsar jag om denna!
Vill man gör man ju såklart egna marängbottnar men har man
inte mycket tid över så köper man färdiga.
Bananer och choklad sätter extra piff i denna tårtan.
Testa
Ingredienser
2,5dl vaniljvisp
1dl vispgrädde
2st marängbottnar
några maränger
2st skivade bananer
100g grovhackad toblerone
Gör såhär
1. Vispa vaniljvispen till en riktigt
fast konsistens. Vispa grädden.
2. Täck en löstagbar form med bakplåtspapper.
Bottna med marängbotten.
3. Blanda vaniljvisp med grädde, bananer och den
hackade chokladen. Bred över botten.
4. Lägg på den andra marängbotten.
Lägg ett lager till av vaniljvispet och toppa med
några maränger..
5. Täck med plastfolie och ställ i frysen
ca 4timmar eller över natten.
6. Lossa och lägg upp på fat.
Garnera med lite mandelspån och kakao,
silverkulor eller med vad man vill.
Vit chokladfudge
med rostad kokos
Tredje advent spenderades med mina goa tjejer
och vårat årliga julmys!
En av godsakerna som blev var detta julgodiset.
Försvinnande goda med vit choklad
och kokos som ju passar perfekt ihop!
Så väl hemma var jag tvungen att göra en egen sats till jul
Ingredienser:
1dl vispgrädde
3dl socker
100g smör
1msk honung
75g vit choklad
1tsk vaniljsocker
1dl kokos
Gör såhär:
1. Blanda grädde, socker, smör och honung i en
tjockbottnad kastrull. Koka under omrörning till en tjock glansig smet.
Låt koka till 125grader eller gör ett kulprov.
2. Låt kolan svlana något och rör i riven choklad
och vaniljsocker.
3. Häll upp massan i en liten bakplåtspappersklädd form,
ca 12*12cm.
4. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de
fått en fin gyllene färg.
5. Låt svlana och trö över fugden.
6. Ställ i kylen tills fudgen stelnat.
7. Skär upp i rutor med en vass kniv.
Mozartkulor
En klassiker på julgodisbordet.
Enkla att göra men ack så väldigt eleganta!
Mums
Ingredienser
250 g nougat
400 g mandelmassa
200 g mörk choklad
(Vill man kan man även ha i en liten skvätt cognac)
Gör så här
1.Skär nougaten i 25 tärningar.
Rulla tärningarna till jämna bollar.
2.Dela mandelmassan i 25 bitar.
3. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka,
och lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll.
4. Smält chokladen i vattenbad, och låt sedan svalna något.
5. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen.
Låt bollarna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper.
6. Låt stelna helt. Förvara svalt.
7.Vill man kan man sedan dekorera dom lite tjusigt
Chokladpraliner
med hemlig gömma
Härligt läckra, söta hemmagjorda praliner med
mörk chokad, jordnötsfyllning/nutella,
vit choklad och med en hasselnöt på toppen!
Tar du en tar du gärna flera...
Ingredienser
ca 30st
150g mörk choklad
150g vit choklad
ca 100g jordnötssmör eller nutella
några hasselnötter att dekorera med
små folieformar
Gör såhär
1. Smält den mörka chokladen över vattenbad.
Pensla insidan av formarna med den smälta chokladen.
2. Ställ kallt så att chokladen stelnar.
Pensla därefter på ytterligare ett lager.
3. Skeda ner fyllningen i chokladformarna.
Fyll nästan ända upp.
4. Smält den vita chokladen över vattenbad.
Använd en liten sked och täck pralinerna med
ett lock av chokladen.
5. Dela hasselnötterna på mitten och tryck
försiktigt fast en i varje pralin.
Ställ in i kylen och låt stelna.
Vit chokladtryffel
med lime
Små läckra tryfflar av vit choklad
med en hint av lime samt
rullade i kokos.
En söt lite sak att njuta av!
Ingredienser
100g smör
400g vit choklad
2msj vispgrädde
2dl florsocker
saft av 1 lime
kokosflingor
Gör såhär
1. Smält smör och vit choklad i vattenbad.
Rör försiktigt ner grädde, florsocker och limesaft.
2. Ställ i kylskåp ca 2 timmar tills smeten är så fast
att man kan rulla bollar.
3. Forma till små kulor och rulla sedan dom i kokosflingor