Direktlänk till inlägg 15 november 2012
Dubbel
Chokladtårta
med krämig chokladfyllning
Den andra tårtan som jag gjorde till dopet
blev en chokladtårta.
Den består av två kladdkakebottnar med en
chokladkrämsfyllning emellan.
Den är spritsad med vit chokladfrosting (som jag färgade blå)
och dekorerade med godiset Big Ben samt savoiardikex.
Plus en liten gullig bebis på toppen
Kladdkakebottnar:
Gör två stycken
225g smör
4,5 dl strösocker
2,25 dl vetemjöl
4,5 msk kakao
3 st ägg
Gör så här
1.Sätt ugnen på 175grader och smält smöret.
2.Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg.
3. Blanda i smöret och rör så att allt blandas ordentligt.
4. Häll över i en smord och bröad bakform.
Sätt in den i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Den skall vara rejält kladdig. när den tas ut.
Låt kakan stå i kylen över natten för bästa resultat.
Chokladkräm:
250 g Färskost
2msk kakao
1,5dl Florsocker
1tsk vaniljsocker
1/2d grädde
Vispa alla ingredienser förutom grädden, vispa tills det känns lätt och fluffigt. Vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting.
Vit chokladsmörkräm:
150 g smör
75 g vitchoklad
150 g naturell färskost
4 dl florsocker
Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron.
När allt har smält, ställ undan det och låt det svalna.
Ställ smöret i rumstemperatur. Låt det bli lite mjukt.
Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir
mjukt och "krämigt" i konsistensen.
Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret.
Se till att allt blandas ordentligt.
Garnering
savoiardikex
Big Ben godis
Sätt ihop tårtan
Ta en botten och lägg på ett lager chokladkräm.
Lägg på den andra botten.
Bred resterande chokladkräm runtom och över
bottnarna. Det måste finnas kräm på sidorna
så att man kan fästa savoiardikexen.
Sätt fast savoiardikex runtom.
Spritsa ut den vita chokladsmörkrämen snyggt.
Vill man kan man färga den.
Toppa Big Ben godis i mitten av tårtan.