Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 15 november 2012

Dubbel Chokladtårta med krämig chokladfyllning

Av Cecilia - 15 november 2012 21:10

Dubbel

Chokladtårta

med krämig chokladfyllning




Den andra tårtan som jag gjorde till dopet

blev en chokladtårta.

Den består av två kladdkakebottnar med en

chokladkrämsfyllning emellan.

Den är spritsad med vit chokladfrosting (som jag färgade blå)

och dekorerade med godiset Big Ben samt savoiardikex.

Plus en liten gullig bebis på toppen  



 



Kladdkakebottnar:

Gör två stycken


225g smör

4,5 dl strösocker

2,25 dl vetemjöl

4,5 msk kakao

3 st ägg




Gör så här


1.Sätt ugnen på 175grader och smält smöret.

2.Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg.

3. Blanda i smöret och rör så att allt blandas ordentligt.

4. Häll över i en smord och bröad bakform.

Sätt in den i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Den skall vara rejält kladdig. när den tas ut.

Låt kakan stå i kylen över natten för bästa resultat.



Chokladkräm:


250 g Färskost

2msk kakao

1,5dl Florsocker

1tsk vaniljsocker

1/2d grädde



 Vispa alla ingredienser förutom grädden, vispa tills det känns lätt och fluffigt. Vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting.





Vit chokladsmörkräm:



150 g smör

75 g vitchoklad

150 g naturell färskost

4 dl florsocker





Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron.

När allt har smält, ställ undan det och låt det svalna.

Ställ smöret i rumstemperatur. Låt det bli lite mjukt.

Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir

mjukt och "krämigt" i konsistensen.

Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret.

Se till att allt blandas ordentligt.



Garnering

savoiardikex

Big Ben godis



Sätt ihop tårtan


Ta en botten och lägg på ett lager chokladkräm.

Lägg på den andra botten.

Bred resterande chokladkräm runtom och över

bottnarna. Det måste finnas kräm på sidorna

så att man kan fästa savoiardikexen.

Sätt fast savoiardikex runtom.

Spritsa ut den vita chokladsmörkrämen snyggt.

Vill man kan man färga den.

Toppa Big Ben godis i mitten av tårtan.



 



 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards