Direktlänk till inlägg 7 november 2012
Cillas
Banankaka
Banankaka är perfekt att baka när man har
prickiga bananer över i fruktskålen!
Banankakan blir saftig och här har jag smaksatt den
med kanel, kardemumma och vanilj.
Barnsligt gott
Tips: om man vill kan man blanda i lite
grovhackade mörka chokladbitar i smeten.
Man kan också toppa kakan med vit chokladfrosting.
Ingredienser
120g smör
1dl mjölk
4st ägg
3dl socker
3st bananer
5dl mjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk kanel
1tsk kardemumma
0,5tsk vaniljpulver
Gör såhär
1.Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form.
2. Smält smöret och häll i mjölken.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Skala och mosa bananerna.
5. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel,
kardemumma och vaniljpulver.
6. Rör ner mjölblandningen med äggsmeten.
7. Blanda i bananerna.
8. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min
Pudra över lite florsocker