Direktlänk till inlägg 11 oktober 2012
Williams
BabyCupcakes
med hallongömma
Hade lite vit chokladfrosting kvar sedan baket
av helgens tårta. Då är det lättast att göra några
cupcakes som Bella gillar så mycket att göra.
Och hon fullkomligt älskar frostingen!
Nu tyckte hon att William också såklart skulle få smaka,
inte så lätt dock då han bara är två månader men
han var med vid bakandet och vispandet iallafall
För att göra dom extra festliga färgade vi frostingen grön
och la ett hallon i varje muffin. Dessutom blev de urgulliga
då vi gjorde dom i "baby" format!
Ingredienser
3st ägg
2,5dl socker
en liten nypa vaniljpulver, alt 1tsk vaniljsocker
100g smör
1dl mjölk
3,5dl mjöl
2tsk bakpulver
3msk kakao
en nypa salt
Hallon
Vit choklad Frosting
200g philadelphiaost
50g rumsvarmt smör
2,5dl florsocker
100g vit choklad
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader.
Vispa äggen, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
2. Smält smöret och häll i mjölken.
Blanda med äggsmeten.
3. Blanda mjöl, salt, kakao och bakpulver och vänd ner
i smeten och blanda försiktigt.
4. Fyll ca 12st muffinsformar i en muffinsplåt med 2/3 av smeten.
Lägg ett hallon i varje muffin.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15min.
Låt svalna.
6. Bred eller spritsa på frostingen.
Vit chokladfrosting
1.Smält chokladen i en skål över vattenbad,
2.låt svalna någon minut.
3. Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker och smör
med elvisp till en slät kräm.
4.Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,
5.Spritsa direkt då den stelnar till fort.
Men den går att vispa upp igen.
Färgsätt den om man vill med hushållsfärg.