Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

ChokladCupCakes med vit choklad/blåbärsfrosting

Av Cecilia - 1 oktober 2012 17:07

ChokladCupCakes

med

vitchoklad/blåbärsfrosting



Hade vit chokladfrosting samt lite blåbärskräm

över efter bakandet, och lilla Bella ville ju

såklart göra muffins som är hennes favorit.

Så då blev det perfekt attgöra cupcakes  



 


Ingredienser


3st ägg

2,5dl socker

en liten nypa vaniljpulver, alt 1tsk vaniljsocker

100g smör

1dl mjölk

3,5dl mjöl

2tsk bakpulver

3msk kakao

en nypa salt


Vit choklad Frosting

100g philadelphiaost

50g rumsvarmt smör

2,5dl florsocker

100g vit choklad


Blåbärsfrosting (blev över från biskvierna, se föregående recept)

200g rumsvarmt smör

100g philadelphiaost

3dl florsocker

3tsk vaniljpulver (vanilksocker funkar också)

3st rumsvarma äggulor

2dl tinade avrunna blåbär



Gör såhär


1. Sätt ugnen på 175grader.

Vispa äggen, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.

2. Smält smöret och häll i mjölken.

Blanda med äggsmeten.

3. Blanda mjöl, salt, kakao och bakpulver och vänd ner

i smeten och blanda försiktigt.

4. Fyll ca 12st muffinsformar i en muffinsplåt med 2/3 av smeten.

5. Grädda mitt i ugnen ca 15min.

Låt svalna.

6. Bred eller spritsa på frostingen.



Vit chokladfrosting

1.Smält chokladen i en skål över vattenbad,

2.låt svalna någon minut.

3. Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker och smör

med elvisp till en slät kräm.

4.Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,

5.Spritsa direkt då den stelnar till fort.

Men den går att vispa upp igen.



Blåbärsfrosting

1.Ha alla ingredienserna rumsvarma annars skär sig krämen!

Rör ihop alla ingredienserna för hand till en jämn smet.

Det kan ta en liten stund men bara fortsätt röra försiktigt.

2.Är den för lös tillsätt lite mera florsocker. Ställ gärna in den en stund

i kylen innan de ska bres/spritsas på bottnarna.



 



   



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards