Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012
ChokladCupCakes
med
vitchoklad/blåbärsfrosting
Hade vit chokladfrosting samt lite blåbärskräm
över efter bakandet, och lilla Bella ville ju
såklart göra muffins som är hennes favorit.
Så då blev det perfekt attgöra cupcakes
Ingredienser
3st ägg
2,5dl socker
en liten nypa vaniljpulver, alt 1tsk vaniljsocker
100g smör
1dl mjölk
3,5dl mjöl
2tsk bakpulver
3msk kakao
en nypa salt
Vit choklad Frosting
100g philadelphiaost
50g rumsvarmt smör
2,5dl florsocker
100g vit choklad
Blåbärsfrosting (blev över från biskvierna, se föregående recept)
200g rumsvarmt smör
100g philadelphiaost
3dl florsocker
3tsk vaniljpulver (vanilksocker funkar också)
3st rumsvarma äggulor
2dl tinade avrunna blåbär
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader.
Vispa äggen, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
2. Smält smöret och häll i mjölken.
Blanda med äggsmeten.
3. Blanda mjöl, salt, kakao och bakpulver och vänd ner
i smeten och blanda försiktigt.
4. Fyll ca 12st muffinsformar i en muffinsplåt med 2/3 av smeten.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15min.
Låt svalna.
6. Bred eller spritsa på frostingen.
Vit chokladfrosting
1.Smält chokladen i en skål över vattenbad,
2.låt svalna någon minut.
3. Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker och smör
med elvisp till en slät kräm.
4.Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,
5.Spritsa direkt då den stelnar till fort.
Men den går att vispa upp igen.
Blåbärsfrosting
1.Ha alla ingredienserna rumsvarma annars skär sig krämen!
Rör ihop alla ingredienserna för hand till en jämn smet.
Det kan ta en liten stund men bara fortsätt röra försiktigt.
2.Är den för lös tillsätt lite mera florsocker. Ställ gärna in den en stund
i kylen innan de ska bres/spritsas på bottnarna.