Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

Chokladbullar med vanilj

Av Cecilia - 1 oktober 2012 16:00

Chokladbullar

med vanilj



Som kanelbullar fast med massa choklad istället!

Hittade detta recept i en baktidning.

Med en vanlig kanelbulledeg kan man egentligen göra

precis hur man vill med smaksättningen.

Här är det massa choklad och lite vaniljsmak

då jag tillförde vaniljpulver.

Perfekta till fikat en grå höstdag!



 



Ingredienser


150g smör

5dl mjölk

50g jäst (=1 påse torrjäst)

1dl socker

1/2 tsk salt

ca 15dl vetemjöl


Fyllning

100g rumsvarmt smör

2dl florsocker

1msk vaniljpulver (även vaniljsocker fungerar)

200g choklad grovt hackad - antingen mörk eller ljus


Garnering

1 ägg

florsocker

100g smält choklad


Gör såhär


1. Smält smöret. Häll på mjölken och värm till 37grader.

2. Blanda jäst, mjöl, socker och salt i en bunke.

3. Häll över smörblandningen och arbeta till en smidig deg.

Tillsätt mera mjöl om det behövs.

4. Låt degen jäsa under bakduk ca 40min.

5. Rör ihop ingredienserna till fyllningen (utom chokladen)

6. Knåda degen på mjölat bord och dela i två delar.

Kavla ut varje bit till en rektangel.

7. Bred på fyllningen och strö över den hackade chokladen.

8. Rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i tio

likka tjocka bitar. Lägg dem med snittytan uppåt i antingen formar

eller på bakplåtspapper på en bakplåt.

9. Låt jäsa ytterligare en gång, ca 30min.

Sätt ugnen på 200grader.

10. Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen tills de fått

fin färg. 15-20min.

11. Låt bullarna kallna. Smält chokladen över vattenbad.

Pudra bullarna med florsocker och ringla sedan över

den smälta chokladen.



 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards