Cilla bakar

Alla inlägg under september 2012

Av Cecilia - 23 september 2012 18:12

    Scandinavia

   Cake Show




Idag tog vi en tur till Kungälv där det hölls tårtmässa.

Var riktigt skoj att få se alla dessa fantastiskt fina tårtor!!

Och visst fick man massa inspiration,

och ett sug att genast sätta igång och testa själv!

Ja, tänk om man kunde göra sådana fina tårtor!

Det är väl bara till att baka, baka, baka och

öva, öva, öva...  

Njut av bilderna på dessa mästerverk!




 

Hur underbart gullig är inte denna?!



    



 


   

Helt fantastisk



   


   


   


   



   


   


   



   





   

Av Cecilia - 20 september 2012 17:36

Isabellas

Nougatcupcakes



En halvtaskig dag som den med regn om vartannat,

vad passar då bättre än att mysa i köket

ihop med sitt lilla hjärta!

Att baka muffins är ju inte vidare svårt och det går snabbt

att göra, perfekt för en 2-åring!

En stoltare liten tjej kunde man inte hitta då

Isabella gjorde i stort sett allting själv..  

Särskilt dekorationen var rolig!

Och att sen få visa sin kreation för pappa när han kom hem,

vilken lycka  



   



Ingredienser


100g rumsvarmt smör

1,5dl socker

2 ägg

2dl mjöl

2msk kakao

1tsk bakpulver

1tsk vaniljsocker

100g nötkräm


Frosting

100g rumsvarmt smör

2,5dl florsocker

100g vit choklad



Gör såhär


1. Värm ugnen till 175 grader.

Vispa smör och socker krämigt. Blanda ner äggen ett i taget.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver.

Rör ner blandingen i smeten.

Vänd till sist ner nötkrämen.

3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten

av ugnen ca 20min.

4. Vispa under tiden smöret och florsockret till

en krämig massa.

5. Smält den vita chokladen och blanda i.

Skulle den bli för lös tillsätt bara lite mera florsocker.

6. Spritsa ut frostingen eller bre ut den

med en kniv på muffinsen.


Klart!


   




Av Cecilia - 10 september 2012 13:07


Cillas maffiga

Chokladtårta



I helgen kom bla mina bröder på besök.

Då passade jag på att experementera lite i köket.

Det blev en maffig tårta proppad med choklad

kolafyllning och marshmallows, toppad med jordgubbar och nötter!

Den blev väldigt uppskattad, även om jag själv vill göra

några ändringar till nästa gång...

Testa gärna, är man en chocaholic blir man inte missnöjd  


 



Ingredienser

Kladdkakebottnar - gör 2st

225g smör

4,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

4,5 msk kakao

3 st ägg

Fyllning

1 burk con de leche (kondenserad mjölk)

1 påse minimarscmallows

Garnering

250g mascarpone

200g choklad (jag tog vanlig mjölkchoklad men nästa gång ska jag ta mörk)

Jordgubbar

Nötter - ex pistage, cashew, valnötter

200g mörk choklad, till löven runtom tårtan

Gör så här

Bottnarna:

1.Sätt ugnen på 175grader och smält smöret.

2.Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg.

3. Blanda i smöret och rör så att allt blandas ordentligt.

4. Häll över i en smord och bröad bakform. 

 6.Sätt in den i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Men efter 20min öppna och lägg på ett lager av

marshmallowsen över smeten som bara skall smälta till litegrann.

7.Den skall vara rejält kladdig när den tas ut.

Låt kakan stå i kylen över natten för bästa resultat.

Gör två stycken av denna.

Fyllning

Låt en burk kondenserad mjölk koka upp

i ca 3 timmar till en god kolakräm.

(man skall alltså inte öppna burken utan den ska

läggas i en kastrull och koka)

Garnering

1.Vispa upp mascarpone.

2. Bryt chokladen i bitar och smält.

3.Häll ner chokladen i osten under vispning.

4. Till löven: smält den mörka chokladen.

5. Lägg ut ett bakplåtspapper.

6. Ta en sked och ringla ut lövformade blad.

Låt stelna, gärna i kylskåpet så

går de snabbare.

Gör såhär

sätta ihop tårtan:

1.Lägg en chokladbotten på ett tårtfat.

Bred kolafyllning på botten.

2. Lägg på den andra botten.

Bred kolafyllning på den också.

3. Bred mascarponechokladen över och runtomkring tårtan.

4. Garnera med löven, jordgubbar och nötter.

 Låt tårtan stå någon timme i kylen eller

över natten.


Mumma!




 



   


Av Cecilia - 2 september 2012 17:47


Födelsedagsfirande

  Isabella 2år!  



 




 




 




 




 

Av Cecilia - 2 september 2012 17:18

  Isabellas födelsedagstårta  

Marsipantårta

med persikomousse

och vanilj



Den andra födelsedagstårtan blev en marsipantårta.

Det blev med vaniljkräm samt testade jag att göra en mousse

med smak av persika. Det blev en helt ok tårta!

Persikomoussen blev väldigt god och den kan man nästan

äta upp direkt när man gjort den, mums!

Spacklade tårtan runtom med lite vit chokladfrosting.

Har verkligen fastnat för den för den är såååå god och användbar

både i tårtor eller om man bara ska lägga ett lager

på cupckakes  

Jag dekorerade med några Hello Kitty figurer.

Egentligen hade jag velat göra egna ätbara figurer men

har inte all tid i världen just nu med två barn (och en man) som

skall tas om hand..får bli nästa gång!

Lite hjärtan, kulor samt skrev jag med glitterpennor hamnade också tårtan.




 


Gör såhär


Tårtbottnar

5 ägg
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
2,5tsk bakpulver
vill man kan man smaksätta med t ex citronessens eller vaniljessens


Blanda allt och grädda i en form, 175grader i ca30min. Dela i tre delar.



Fyllning 1

Vaniljkräm

(fuskade ajaj och köpte färdig)



Fyllning 2

Persikomousse


Börja med att göra en persikokompott:

250g konserverad persika (spara saften)

2 msk saft från konserven

1/2 dl syltsocker

2sk vaniljsocker


1.Blanda alla ingredienser i en kastrull.

Låt koka upp, mosa persikorna en aning och

rör om då och då.

2.Låt sjuda tills frukten är mjuk i 10-15min.

Förvara kompotten i kylen tills den är kall.


Persikomousse

1 sats persikokompott

2 1/2 dl vispgrädde

1dl turkisk yoghurt


1. Sila bort vätskan i persikokompotten.

2. Vispa grädden hårt. Blanda med den turkiska yoghurten

och persikokompotten.


Vit chokladfrosting

200 g cream Philadelphia ost

200 g vit choklad

75g rumsvarmt smör

1,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker



1.Smält chokladen i en skål över vattenbad,

2.låt svalna någon minut.

3. Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker och smör

med elvisp till en slät kräm.

4.Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,

5.Spritsa direkt då den stelnar till fort.

Men den går att vispa upp igen.


 


Sätt ihop tårtan

1. Dela tårtan i tre.

Lägg första botten på ett tårtfat.

Pensla bottnen med saften från den

konserverade persikoburken.

2. Lägg på ett jämt lager vaniljkräm.

Lägg på en botten och pensla med saften.

3. Lägg på ett jämt lager av persikomoussen.

Lägg över den sista tårtbotten och pensla även denna med saften.

4. Lägg ett tunt lager med persikomousse.

5. Spackla och täck hela tårtan med den vita chokladfrostingen.



Lägg på ett lock marsipan och dekorera valfritt!


   


 

Av Cecilia - 2 september 2012 16:45

  Isabellas födelsedagstårta  

Hallonmoussetårta

på chokladbädd



Nu har det blivit lite tårtabakade i och med

min dotters 2-års dag!

Bla två stycken hallonmoussetårtror blev det

under helgen som gick.

Denna tårta har jag gjort några gånger innan,

dock med jordgubbsmousse. Så nu ville jag istället göra

med hallon som är så gott!

Botten består av en chokladbotten.

Dekorationen blev Hello Kitty som består av marsipan.

Runtom tårtan spritsade jag vit chokladfrosting.



 


Ingredienser


Chokladbotten

150g rumstempererat smör

2,5dl socker

1msk sirap

2st ägg

1,5dl mjöl

0,5tsk salt

2tsk vaniljsocker

1dl kakao



Fyllning

6st gelatinblad

1liter hallon

3st äggulor

2dl florsocker

3dl vispgrädde

2dl kesella


Vit chokladfrosting

Vit chokladfrosting

200 g cream Philadelphia ost

200 g vit choklad

75g rumsvarmt smör

1,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker


Gör såhär


 1. Sätt ugnen på 175grader. Vispa smör, socker och sirap pösigt.

Rör ner äggen.

2. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.

Tillsätt mjölblandningen i smeten och rör ihop till en smet.

Häll smeten i en bröad form.

3.Grädda i ugnen ca 20min. Den ska vara lite kladdig när den tas ut.

Låt svalna.

4.Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5min.

5.Mixa hallonen till en slät puré.

6.Vispa äggulor och florsocker fluffigt.

Vispa grädden och blanda i kesellan

7.Värm 1dl av hallonpurén i en kastrull.

Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen.

Låt det smälta på svag värme. Häll ner gelatinblandningen i

resten av hallonpurén.

8. Blanda försiktigt ner äggblandningen i hallonpurén, och till sist

grädden till en slät smet.

9. Häll smeten över chokladbotten.

Ställ kallt minst 4timmar i frys eller kyl.


Vit chokladfrosting

1.Smält chokladen i en skål över vattenbad,

2.låt svalna någon minut.

3. Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker och smör

med elvisp till en slät kräm.

4.Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,

5.Spritsa direkt då den stelnar till fort.

Men den går att vispa upp igen.

Dekorera valfritt.



 

Glad tjej med sin Hello Kitty tårta


     


Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Skapa flashcards