Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 10 september 2012

Cillas maffiga chokladtårta

Av Cecilia - 10 september 2012 13:07


Cillas maffiga

Chokladtårta



I helgen kom bla mina bröder på besök.

Då passade jag på att experementera lite i köket.

Det blev en maffig tårta proppad med choklad

kolafyllning och marshmallows, toppad med jordgubbar och nötter!

Den blev väldigt uppskattad, även om jag själv vill göra

några ändringar till nästa gång...

Testa gärna, är man en chocaholic blir man inte missnöjd  


 



Ingredienser

Kladdkakebottnar - gör 2st

225g smör

4,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

4,5 msk kakao

3 st ägg

Fyllning

1 burk con de leche (kondenserad mjölk)

1 påse minimarscmallows

Garnering

250g mascarpone

200g choklad (jag tog vanlig mjölkchoklad men nästa gång ska jag ta mörk)

Jordgubbar

Nötter - ex pistage, cashew, valnötter

200g mörk choklad, till löven runtom tårtan

Gör så här

Bottnarna:

1.Sätt ugnen på 175grader och smält smöret.

2.Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg.

3. Blanda i smöret och rör så att allt blandas ordentligt.

4. Häll över i en smord och bröad bakform. 

 6.Sätt in den i mitten av ugnen ca 30 minuter.

Men efter 20min öppna och lägg på ett lager av

marshmallowsen över smeten som bara skall smälta till litegrann.

7.Den skall vara rejält kladdig när den tas ut.

Låt kakan stå i kylen över natten för bästa resultat.

Gör två stycken av denna.

Fyllning

Låt en burk kondenserad mjölk koka upp

i ca 3 timmar till en god kolakräm.

(man skall alltså inte öppna burken utan den ska

läggas i en kastrull och koka)

Garnering

1.Vispa upp mascarpone.

2. Bryt chokladen i bitar och smält.

3.Häll ner chokladen i osten under vispning.

4. Till löven: smält den mörka chokladen.

5. Lägg ut ett bakplåtspapper.

6. Ta en sked och ringla ut lövformade blad.

Låt stelna, gärna i kylskåpet så

går de snabbare.

Gör såhär

sätta ihop tårtan:

1.Lägg en chokladbotten på ett tårtfat.

Bred kolafyllning på botten.

2. Lägg på den andra botten.

Bred kolafyllning på den också.

3. Bred mascarponechokladen över och runtomkring tårtan.

4. Garnera med löven, jordgubbar och nötter.

 Låt tårtan stå någon timme i kylen eller

över natten.


Mumma!




 



   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards