Direktlänk till inlägg 2 september 2012
Isabellas födelsedagstårta
Marsipantårta
med persikomousse
och vanilj
Den andra födelsedagstårtan blev en marsipantårta.
Det blev med vaniljkräm samt testade jag att göra en mousse
med smak av persika. Det blev en helt ok tårta!
Persikomoussen blev väldigt god och den kan man nästan
äta upp direkt när man gjort den, mums!
Spacklade tårtan runtom med lite vit chokladfrosting.
Har verkligen fastnat för den för den är såååå god och användbar
både i tårtor eller om man bara ska lägga ett lager
på cupckakes
Jag dekorerade med några Hello Kitty figurer.
Egentligen hade jag velat göra egna ätbara figurer men
har inte all tid i världen just nu med två barn (och en man) som
skall tas om hand..får bli nästa gång!
Lite hjärtan, kulor samt skrev jag med glitterpennor hamnade också tårtan.
Gör såhär
Tårtbottnar
5 ägg
3dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
2,5tsk bakpulver
vill man kan man smaksätta med t ex citronessens eller vaniljessens
Blanda allt och grädda i en form, 175grader i ca30min. Dela i tre delar.
Fyllning 1
Vaniljkräm
(fuskade ajaj och köpte färdig)
Fyllning 2
Persikomousse
Börja med att göra en persikokompott:
250g konserverad persika (spara saften)
2 msk saft från konserven
1/2 dl syltsocker
2sk vaniljsocker
1.Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Låt koka upp, mosa persikorna en aning och
rör om då och då.
2.Låt sjuda tills frukten är mjuk i 10-15min.
Förvara kompotten i kylen tills den är kall.
Persikomousse
1 sats persikokompott
2 1/2 dl vispgrädde
1dl turkisk yoghurt
1. Sila bort vätskan i persikokompotten.
2. Vispa grädden hårt. Blanda med den turkiska yoghurten
och persikokompotten.
Vit chokladfrosting
200 g cream Philadelphia ost
200 g vit choklad
75g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1.Smält chokladen i en skål över vattenbad,
2.låt svalna någon minut.
3. Vispa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker och smör
med elvisp till en slät kräm.
4.Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,
5.Spritsa direkt då den stelnar till fort.
Men den går att vispa upp igen.
Sätt ihop tårtan
1. Dela tårtan i tre.
Lägg första botten på ett tårtfat.
Pensla bottnen med saften från den
konserverade persikoburken.
2. Lägg på ett jämt lager vaniljkräm.
Lägg på en botten och pensla med saften.
3. Lägg på ett jämt lager av persikomoussen.
Lägg över den sista tårtbotten och pensla även denna med saften.
4. Lägg ett tunt lager med persikomousse.
5. Spackla och täck hela tårtan med den vita chokladfrostingen.
Lägg på ett lock marsipan och dekorera valfritt!