Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 2 juli 2012

Cillas Jordgubbens Dag Tårta

Av Cecilia - 2 juli 2012 14:41


Cillas

Jordgubbens Dag

Tårta



Helgen som gick blev det mycket bakande!

Jag börjar med att visa tårtan jag gjorde till

Jordgubbens dag. (Årets händelse här i Vara)

 Det blev en tårta med sockerkaksbottnar,tre sorters fyllningar

samt jordgubbar och chokladfingrar som dekoration.

Nästan all tårta gick åt, bara en liten bit  blev kvar till min kära makes

förtjusning som han mumsade i sig dagen efter!

Så uppskattad av gästerna blev den vilket gör mig glad 




 


Recept på bottnen på tårtan hittar ni här:

http://cillabakar.bloggplatsen.se/kategori/142508-tartbottnar-och-fyllningar/



   


Fyllning 1 - Dumlefluff/mousse

3dl vispgrädde

1 stor påse dumlekolor


Värma grädden i kastrull. Låt det inte koka.

Lägg i dumlekolorna och låt smälta på svag värme.

Rör om ordentligt så allt blandas.

Låt stå kallt några timmar, helst över natten.

Vispa till ett härligt flugg!


Fyllning 2 - vaniljkräm med lite vit chokladfluff

1 påse vaniljkräm (köpte färdig)

Vit chokladfluff


Blanda vaniljkräm med vit chokladfluff.


Fyllning 3 - vit chokladfluff med hallon

5dl vispgrädde (ska räcka till vaniljkrämen också, se ovan)

150g vit choklad

2dl hallon

lite hallonsylt


Värm grädden och låt chokladen smälta i.

Låt stå kallt helst över natten.

Vispa till ett fluff.

Blanda i hallonen och en skvätt hallonsylt alt. lite socker.




Jag la ett tunt lager av det vita chokladfluffet

även runt hela tårtan för att på så sätt

spackla in den lite. Sedan började jag med dekorationen.




   



Dekoration

Längs tårtans kant på toppen spritsade jag ut vit chokladfrosting.

Den gör man såhär:


150 g smör

75 g vitchoklad

150 g naturell färskost

4 dl florsocker


Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron.

När allt har smält, ställ undan det och låt det svalna.

Ställ smöret i rumstemperatur. Låt det bli lite mjukt.

Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir

mjukt och "krämigt" i konsistensen.

Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret.

Se till att allt blandas ordentligt. Fyll en sprits med chokladfrostingen och

spritsa sedan tårtan.


Tips! Tycker du att frostingen är alldeles för mjuk i konsistensen?

Ställ in den i kylskåpet en liten stund.. Då blir den lite hårdare och lättare att arbeta med.

Tycker du istället att den är för hård i konsistensen?

Ställ den då i rumstemperatur en stund och vispa mer.



Sedan satte jag chokladfingrar runt om hela tårtan.

Till det behövdes ca 2,5 paket.


Sedan toppade jag med massa jordgubbar.



 



  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards