Direktlänk till inlägg 19 juni 2012
Blåbär & Hallonmuffins
med vit choklad
Att äta bär & frukt vid denna säsongen hör sommaren till såklart!
Jag älskar all sorts bär och har en extra craving för det
just nu, kanske för att bebben i magen känner för det
Så därför kände jag för att använda mig av detta just idag
då vi gjorde muffins!
Vi började med att göra muffins med fyllning av
blåbär och hallon. Även lite vit choklad hamnade där
Toppingen blev vit choklad frosting.
Tips: blanda inte bären i smeten utan häll dom i muffinsformarna
efter du lagt i smeten. Det blir lätt annars att bären färgar smeten i
en ful färg som inte ser så aptitlig ut, även om dom är det!
Ingredienser
12st
1,5dl socker
100g smör
2st ägg
2,5dl mjölk
2tsk vaniljsocker
7dl mjöl
3tsk bakpulver
2-3dl bär
200g vit choklad
1msk potatismjöl
Vit chokladfrosting
200 g cream Philadelphia ost
200 g vit choklad
75g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och vispa sedan ihop
tillsammans med sockret tills det blir poröst.
2.Tillsätt äggen och därefter mjölken.
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och
vänd ner dem i smeten.
4. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smeten.
5. Fördela smeten i muffinsformar helst i en
muffinsplåt. Blanda bären med potatismjöl och blanda
sedan ner i formarna.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 20min och låt svalna.
7. Börja med frostingen under tiden:
Smält chokladen i en skål över vattenbad,
låt svalna någon minut.
8. Vspa ihop philadelphia, florsocker, vaniljsocker
och smör med elvisp till en slät kräm.
9.Tillsätt chokladen och vispa fluffigt,
spritsa direkt då den stelnar till fort.
Men den går att vispa upp igen.