Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 2 juni 2012

Knäckig rabarber & jordgubbspaj

Av Cecilia - 2 juni 2012 18:11



Knäckig

Rabarber &

Jordgubbspaj



Vad passar bättre till sommarens dessert

än rabarber och jordgubbar?!

Det finns hur många varianter som helst

på just bär och fruktpajer och de flesta har sin egen.

Min variant och det jag tycker om att göra är

 en lite seg knäckig smultopping över den härliga fyllningen.

Och ännu bättre blir det med en klick vaniljsås till!!


Tyvärr så är jag alltid så dålig på att skriva upp måtten

när jag bara slänger ihop en kaka på måfå sådär.

Så detta är ungefärliga mått, smaka gärna av smuldegen för

det gör alltid jag  


    



Ingredienser

 

Pajdeg

75g smör

3dl vetemjöl

2tsk vaniljsocker

Någon matsked vatten

Fyllning

500g jordgubbar

5st stjälkar rabarber

2msk potatismjöl

0,5dl socker


Smuldeg

100g smör

0,5dl socker

2dl mjöl

2dl havregryn

1dl kokosflingor

1dl grovhackade hasselnötter

2tsk vaniljsocker



Gör såhär

 

1.Sätt ugnen på 225grader.

2.Pajdeg: Hacka samman smör,mjöl och vaniljsocker tills smöret är finfördelat.

 Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg.

3. Knåda ut degen i en smörad och ströad pajform.

4.Förgrädda i ugnen ca 10min.

5.Smuldeg: Lägg mjöl, socker, havgregryn,

vaniljsocker, kokosflingor, smör och hasselnötter i en skål.

 5.Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman blandningen till en grov grynig massa.

6. Fyllning: Skär rabarberna i ca 1cm stora skivor. Norpa jordgubbarna

och skär i halvor.

7.Lägg allt i en skål och blanda ner socker

och potatismjöl.

8. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet.

9. Strö över smuldegen så att det så gott som

täcker rabarberna och jordgubbarna.

10. Sätt in i ugnen ca 20-25min tills

pajen har fått en fin gyllenbrun färg.


Servera pajen ljummen med vaniljsås eller vaniljglass!


Mumma!!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards