Direktlänk till inlägg 2 juni 2012
Kärleksmums
Eller om man hellre vill kalla dom Snoddas eller Mockarutor.
Kärt barn har många namn sägs det ju!
Men jag tycker Kärleksmums låter gulligast så så får det bli!
Min man hade tjatat ett tag om att han ville
ha sådana här, så då passade vi på hela familjen
en kväll att baka dessa tillsammans.
Klantig som jag var tappade jag kaffekanan i golvet och
den gick i tusen bitar. Som tur var fick jag en kopp av kära grannen
i lätt panik. Hur skulle jag annars få till den rätta glasyren som
innehåller just kaffe?!
Detta är en klassisk och enkel kaka som dessutom är lätt att
göra många utav i långpanna.
Jag gjorde dubbel sats av receptet nedan och det blev ca 45kakor.
Och goda är de såklart!
Ingredienser:
Kakan
150g smör
2st ägg
3dl socker
3tsk bakpulver
2st vaniljsocker
2msk kakao
1,5dl mjölk
4,5dl vetemjöl
Glasyr
50g smör
3msk kaffe
1msk kakao
3dl florsocker
2tsk vaniljsocker
Garnering
Kokosflingor
Gör såhär:
1.Smält smöret/margarinet och låt svalna.
2.Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
3.Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Vispa snabbt ihop med elvisp.
4.Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet.
Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp.
5.Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm
med minst 3 cm hög kant med bakplåtspapper.
6.Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
7.Låt kakan svalna.
8.Glasyren: Smält smnöret i en kastrull.
Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
9.Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor.
10.Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.