Direktlänk till inlägg 13 december 2011
Julmys
I helgen som gick var det redan 3:e advent.
Tiden rusar förbi som alltid för snabbt
och speciellt snabbt i juletider.
Jag hoppas ni hade en trevlig helg,
det hade jag men massor av julbak, fikande och mys med vänner.
Hade bla. vårat traditionella julbak med tjejkompisarna.
Vi hann inte med allt som vi hade tänkt med det blev en del
tryfflar, dessert samt julmaten.
På självaste 3:e adventdagen hade vi stor julfika
här hemma med vännerna.
Då bjöd jag bla på saker som jag har hunnit förbereda sedan innan
tex Pepparkakscheesecaken och de Juliga cupcaksen.
Samt lite julgodis fanns det också, recept på det kommer inom kort!
Julbaket har börjat och är i full gång!
Julbrödet skärs upp!
Recept på det kommer här..
Det Godaste Julbrödet
Detta bröd gör vi varje år! Varför?
För att det är så gott och enkelt att göra!
Behöver inte jäsa heller då det är bikarbonat i degen
så det fixar sig själv i ugnen.
Så testa, ni kommer inte ångra er!
Ingredienser:
2dl rågmjöl
5dl vetemjöl
1msj malda pomeranskal
2tsk bikarbonat
1tsk salt
1dl russin
2dl porter eller mörkt öl
2dl gräddfil
2msk sirap
1/2dl rårörda lingon
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon.
4. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50min. Stjälp upp
limpan och låt den svalna.
Mums!
Julmaten är färdig. Till det gjorde vi också den årliga
Leilas Glöggspritzer.
Recepter kommer här..
Glöggspritzer
En underbart god och julig glögg som skall drickas kall.
Detta recept kommer från Leila.
Kan inte missas att göras!
Ingredienser
4dl socker
2dl vatten
2påsar glöggkryddor
1liter isbitar
1liter apelsinjuice
1 flaska rödvin (hittar man mousserande rödvin är det ett plus.
Alkoholfritt funkar också alldeles utmärkt)
1apelsin
Gör såhär
1. Koka upp socker, vatten och gköggkryddor. Låt sjuda ca 5min till
en kryddig sockerlag. Låt stå och dra ordentligt så lagen
tar smal av kryddorna innan de silas bort.
2. Häll isbitarna i en skål eller stot tillbringare, fyll på med apelsiner,
vin och sockerlagen som silas.
3. Skiv apelsinerna och lägg i bålen.
Smaskens!
Mätta och belåtna!
Till dessert blev det Emelies kladdkakesandwich.
Recept finns här
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/10/24/6513264-emelies-kladdkakesandwich/
Sedan rullades det chokladtryfflar
Recept kommer här:
Chokladtryffel
Ingredienser:
300g mörk choklad
2dl vispgrädde
20g smör
kakao
Gör såhär
1. Koka upp grädden.
2. Hacka chokladen och smält över vattenbad.
Rör ner grädden till en jämn smet.
3. Häll ut tryffeln på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i
kylen och låt stelna 1-2timmar. Vill man det ska gå snabbare ställ i frysen.
4. Forma sedan små kulor av smeten. Rulla tryffeln i kakao.
3:e advents fika!
Recepten finns här:
Pepparkakscheesecake med exotisk touch - http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/28/6759383-pepparkakscheesecake-med-en-exotisk-touch/
Juliga CupCakes med polkagrisfluff -
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/12/04/6800344-juliga-cupcakes-med-polkagrisfluff/
Cillas lyxia lussebullar -
http://cillabakar.bloggplatsen.se/2011/11/15/6669413-cillas-lyxiga-lussebullar/
Julgodis recepten kommer snart...