Direktlänk till inlägg 4 december 2011
Juliga CupCakes
med polkagrisfluff
De här smakar riktigt juligt med smak
av pepparkaka och kardemumma i chokladsmeten,
samt ett härligt polkagrissfluff på toppen.
Kan inte bli annat än toppen!
Min man dock tycker dock att muffins ska smaka choklad
och enbart choklad,
inget pepparkakstrams även om de var godkända.
Fast de som känner honom vet ju vad han har för
relation till just choklad
så inte lönt att argumentera där inte...
Tips: Gör dock polkagrissfluffet helst en dag innan,
eller minst 4 timmar.
Ingredienser:
3stägg
2dl socker
1tsk vaniljsocker
50 g smör
3tsk pepparkakskrydda
2tsk kardemumma
1dl gräddfil/kesella/youghurt
3.5dlvetemjöl
2tsk bakpulver
3msk kakao
1nypa salt
100 mörk choklad 70 %
Polkagrisfluff:
3dl vispgrädde
50g vit choklad
Några droppar pepparmintessens
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret med pepparkakskryddan och kardemumman
och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad
6. Rör ner chokladen i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
9. Polkagrisfluff: Värm grädden i kastrull. Inte koka.
10. Hacka chokladen grovt och lägg i grädden.
rör tills det smälter.
11. Droppa i några droppar pepparmintessens. Smaka av.
Låt stå i kylen över natten, eller minst 4timmar.
12. Vispa fluffet och spritsa ut över muffinsen.
13. Dekorera med vintrigt strössel.
O smaka julen!