Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 4 december 2011

Polkagrischeesecake med pepparkaksbotten

Av Cecilia - 4 december 2011 20:40



Polkagrischeesecake

med pepparkaksbotten


Jag blev lite sugen på att göra något med polkagris, speciellt nu i juletider 

då jag blev inspirerad när en vän visade ett recept på en polkagrispaj

av systrarna Eisenman (kokboksförfattare)

Jag älskar ju frysta cheesecakes och ville testa om det kunde

funka att göra nåt gott i cheeesecakeväg. Det är i stort sett samma recept som

jag har på förgående recept, pepparkakscheesecake, förutom att det

blir en polkagrissmak istället vilket funkade alldeles utmärkt mumma  


Try it!


Tips: Jag gjorde pepparkaksbotten då jag tycker det är

väldigt gott och juligt. Men man kan också göra på klassiska digestive

eller med chokladkakor.


Gör gärna en varm chokladsås till (finns tidigare recept)

Varmt & kallt ihop funkar så bra ihop!


 

      




Ingredienser




Botten:


ca 15 pepparkakor


50g smält smör




Fyllning:


3st äggulor


1dl socker


200g philadelphiaost


3dl vispgrädde

En näve finskrossade poilkagrisar(endast dessa räcker ej

för att få den riktiga polkagrissmaken, man måste ha pepparminessens i också)

Röd hushållsfärg


Några droppar pepparmint essens (finns vid hushållsfärgen) smaka av.




Gör såhär


1. Sätt ugnen på 175grader. Krossa pepparkakorna och


blanda med smöret. Enklast är att använda matberedare.


Tryck ut i en löstagbar kant.


2. Sätt in mitt i ugnen ca 5min och låt


sedan svalna.


3. Vispa ihop äggulor, socker och osten.


Vispa grädden i en separat bunke och blanda ner


i äggsmeten.


4. Tillsätt några droppar pepparmintessens 


Smaka av hur pass mycket smak man vill ha.

5. Häll halva fyllningen över botten.

6. Blanda i några droppar röd hushållsfärg i den andra halvan.

Häll sedan den över formen och marmorera med en gaffel

den röda fyllnignen med den vanlig fyllningen.


5.  Låt stå i frysen minst 5 timmar.


6. Ta fram ca 20min innan servering och dekorera

med lite krossade polkagrisar.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Skapa flashcards