Direktlänk till inlägg 14 november 2011
Jordnötspaj med glass
och het kolasås
Denna bjöd jag bla på på söndagens Fars Dag- fika!
Här har jag har gjort en cheesecake liknande
paj som innehåller glass.
Jag tycker det är så gott att blanda kalla och varma saker,
och här blir det en perfekt kombination med den
kalla glasspajen ihop med den varma kolasåsen ringlades över..
Mmmmmm!!!
Ingredienser
Pajskal
150g smör
3dl vetemjöl
3msk kakao
3msk socker
Fyllning
1 liter vaniljglass
1 stor burk jordnötssmör med bitar i
200g philadelphiaost
2st äggulor
En liten näve honungstostade jordnötter( eller vanliga rostade)
Kolasås
200g mörk choklad
3dl mellangrädde
5dl marshmallows (mini eller klippta i mindre bitar)
Dekoration
Honungsrostade jordnötter
Gör såhär
1.Smält smöret i kastrull.
2. Blanda mjöl, kakao och socker och tillsätt smöret. Rör om så allt blandas väl.
3.Tryck ut degen i pajform med löstagbar kant. Låt formen stå i kylen ca 30min.
4.Förgrädda sedan pajskalet 200grader i ugnen ca 10min. Låt kallna.
5.Halvtina glassen och blanda med jordnötssmör, philiadelphiaosten och äggulorna.
Vispa med elvisp. Blanda i en näve extra jordnötter.
6Packa blandningen i pajskalet och låt stå minst 3 timmar övertäckt i frysen.
7. Kolasåsen: Blanda choklad, marshmallows och grädde i en kastrull.
Sjud på svag värme under omrörning tills allt smält samman och såsen börjar tjockna lite.
8.Ta fram pajen ca 20min innan den ska serveras och strö över honungsrostade jordnötter. Servera med den varma kolasåsen.
Njut!!