Cilla bakar

Direktlänk till inlägg 7 november 2011

Leilas whoopies

Av Cecilia - 7 november 2011 19:26

Leilas

Whoopies


Idag har jag och Sofia, med hjälp av Bella förstås som inte ville sova middag,

 testat baka Leilas whoopies! Vi gjorde dubbel sats och med tre olika fyllningar.

Det tar lite tid och är lite pill men de blev allt mumsiga  





Ingredienser


3 st ägg

2 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil/yoghurt eller kesella

2 msk kaffe

3 ½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 nypa salt

100 g mörk choklad 70%

 


Fyllning med nutella och marshmallows


1 burk (400 g) nutella


1 påse marshmallows



 Trä marshmallows (en eller ett par i taget) på ett spett och grilla dem över en gaslåga, i ugnen eller med en gasolbrännare tills de har blivit gyllenbruna.

Tryck fast en grillad marshmallow i nutellan och lägg ihop kakorna.


Fyllning med jordnötssmör

1dl jordnötssmör

2,5dl florsocker

2msk kakao

1tsk vaniljsocker

100g philadelphiaost

1msk kaffe


Vispa ihop alla ingredienserna till en krämig smet.

Spritsa ut på kakorna med en sprits.


Fyllning med vit choklad

200g vit choklad

200g philadelphiaost


Hacka chokladen och smält över vattenbad.

Blanda sedan i osten och rör om ordentligt.

Häll smeten i en sprits och spritsa ut på kakorna.

 


Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Blanda den i smeten.
  6. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor).
  7. Grädda dem i omgångar i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna helt.
  8. Gör fyllningarna och spritsa ut på undersidan på hälften av kakorna. Lägg ihop dem.

        

Dagens medhjälpare

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Cecilia - 21 juli 2016 22:39


Nutellakladdkaka Kladdkaka är bland det godaste som finns faktiskt. Och man kan variera dom i oändlighet med olika smaksättningar. Och så är de så enkla och snabba att svänga ihop. Ett tips är ändå att röra ihop en kaka dagen innan sen ha den i...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:51


Nyttiga Hasselnötsbollar   Ferrero Rocher Här kommer en till liten nyttigare godsak att baka. Som en nyttigare variant av Ferrero Rocher kan man säga. Och jättegoda såklart!   Ingredienser   2dl hasselnötter (gärna utan...

Av Cecilia - 24 maj 2016 16:09


Nyttiga Snickers Jag ääälskar snickersrutor man gör själv hemma. Men tror nästan jag tycker denna versionen är snäppet godare faktiskt. Och att de är nyttiga med bra fetter och mineraler, samt smakar som snickers kan ju inte bli bättre...

Av Cecilia - 24 maj 2016 15:59


Chokladtårta För några veckor sedan fyllde jag år. Det har blivit en tradition att dottern Isabella gör tårtan, så denna gjorde vi tillsammans. En riktig chokladbomb till tårta blev det med chokladbottnar, jordbuggsfyllning. spacklad med...

Av Cecilia - 17 mars 2016 22:13


Påskbak! Nu börjar påsken 2016 närma sig. Här är lite tips och inspiration om ni vill fixa lite goa och roliga godsaker till påskhelgen. Recepten finns sedan tidigare inlagda, sök på påsk. ...

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards