Alla inlägg under oktober 2011
Den godaste
Snickerskakan!
Detta är faktiskt världens godaste snickerskaka!
Originalreceptet kommer från min goda vän Camilla,
men jag har dock gjort några ändringar till min version.
Busenkla & MUMS!
Ingredienser
1burk jordnötssmör
1dl socker
2dl sirap
2dl hackade jordnötter
2dl kokos
10dl cornflakes
1,5msk vaniljsocker
200g mjölkchoklad
1dl nutella
0,5dl vispgrädde
1. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp.
Rör hela tiden så det inte bränns.
2. Hacka jordnötterna grovt och lägg i, häll sedan
hela blandningen i en bunke.
3.Häll i kokos, cornflaksen och vaniljsockret i bunken,
och blanda runt ordentligt. Klä en form med bakplåtspapper,
och häll smeten däri.
4. Smält chokladen tillsammans med nutellan och grädden
över ett vattenbad. Bred blandningen över snickerskakan och ställ i kylen
tills chokladen stelnat.
Tips:
Jag har även testat att göra med en kolafyllnig, då jag ville ha dom ännu mera snickersaktiga.
Ta då bara en burk Dulce de Leche och bre över
cornflakesblandningen.
(Dulce de leche får man genom
att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 2,5-3 timmar.
Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden.
Låt burken svalna helt innan den öppnas)
Cillas mumsiga Äppelmuffins
med smulkrisp
De här äppelmuffinsen är supersmariga! Mjuka äppelbitar inuti med kanelsmak
och härligt krispig yta på toppen, kan inte bli annat än toppen
Att nu på höstkanten få mysa ner sig i den varma soffan och
ha en ljummen muffins som denna att njuta av kan man få
skämma bort sig med nån gång!
Ingredienser
ca 12st
Fyllning
3st äpplen
1msk smör
2msk råsocker eller muscovadosocker
1msk kanel
2tsk vaniljsocker
Smuldeg
50g kallt smör
3msk havregryn
3msk hackade hasselnötter
2msk socker
1msk mjöl
2msk kokos
3tsk vaniljsocker
Muffinssmet
2st ägg
1,5dl socker
100g smör
2dl mjölk
2tsk vaniljsocker
4dl mjöl
2tsk bakpulver
Muffinsformar
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.
2. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet.
Ställ åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.
4. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull,
tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
5.Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ner och rör ihop till
en jämn smet.
6.Ställ muffinsformarna fördelaktigt i en muffinsplåt och fördela smeten i dem.
Lägg på äppelbitarna och toppa med smuldeg.
Grädda i ugnen i ca 20-25min.
Key Lime Paj
Denna ljuvliga, söta och friska pajen är ett måste!!
Jag är en chocaholic och föredrar att baka med mycket som har med choklad att göra,
men denna pajen är minst lika god som en chokladbakelse!
Den är dessutom väldigt enkel och går snabbt att göra så sätt fart!
Ingredienser
100g smör
ca15 digestivekex
2msk mald kanel
1tsk vaniljsocker
2msk råsocker eller muscovadosocker
Fyllninng
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1dl limesaft. (ca 5st limefrukter)
Garnering
Limeskal och frukter
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret och låt svalna.
Mixa eller smula kexen med kanel, vaniljsocker och råsocker. Tillsätt smöret.
2. Använd en ugnsäker form och klä degen i den. Grädda pajskalet mitt i ugnen
ca 5min. Låt svalna innan fyllningen läggs i.
3. Rör ihop äggulor, mjölk, och limesaften.
4. Häll blandningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 15min i ugn.
Sställ sedan att stelna i kylen ca 4timmar.
Den går också bra att frysa - ta då fram den 20min innan servering.
5.Garnera med rivet limeskal och lägg nån skiva lime över.
Är det säsong kan man med fördel garnera med lite färska
jordgubbar eller hallon.
Emelies KladdkakeSandwich
Här har jag gjort kladdkaka i nytt format. De är ett måste då de är underbart goda
med en chokladfyllning med smak av kardemumma. Gör dom nu!!!
Har namngett dom efter min kära vän Emelie då hon älskar dessa:=)
Tips! Man kan också smaksätta fyllningen med tex pepparkakskryddor,
kanel, mint, apelsin, mörk choklad eller vad man nu tycker om.
Ingredienser
Kaka:
100g smör
2st ägg
3dl socker
1,5dl mjöl
4msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Chokladtryffelfyllning
200g mjölkchoklad
1dl vispgrädde
1tsk honung
1/2tsk kardemumma
25g rumsvarmt smör
Gör så här
1. Kakan: Klä en ugnsform med ca måtten 25x35 med bakplåtspapper
2. Smält smöret
3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret
4. Blanda ner mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen
och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen
i 150grader i 30-35min.
Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.
5. Chokladtryffelfyllningen: Hacka chokladen fint.
6. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och
lägg snabbt i chokladen. Rör tills chokladen smält
och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna
till sig i kylen ca 1 timme.
7. Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över.
Stoppa in kakan i frysen i ca 30min
så blir den lättare att skära i. Skär upp den till trekantiga bitar och njut!
2. Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är välblandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop till en deg.
3. Grovhacka mandeln och lägg den tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den hackade mandeln.
4. Forma degen till tre rullar, tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 190° i cirka 15 minuter eller tills de fått en brun yta.
6. Skär upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.
7. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.
8. Förvara dom torrt i upp till 10dagar.