Cilla bakar

Alla inlägg under oktober 2011

Av Cecilia - 24 oktober 2011 18:42

Den godaste

Snickerskakan!


Detta är faktiskt världens godaste snickerskaka!

Originalreceptet kommer från min goda vän Camilla,

men jag har dock gjort några ändringar till min version.

 Busenkla & MUMS!


  


Ingredienser


1burk jordnötssmör

1dl socker

2dl sirap

2dl hackade jordnötter

2dl kokos

10dl cornflakes

1,5msk vaniljsocker

200g mjölkchoklad

1dl nutella

0,5dl vispgrädde


1. Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp.

Rör hela tiden så det inte bränns.

2. Hacka jordnötterna grovt och lägg i, häll sedan

hela blandningen i en bunke.

3.Häll i kokos, cornflaksen och vaniljsockret i bunken,

och blanda runt ordentligt. Klä en form med bakplåtspapper,

och häll smeten däri.

4. Smält chokladen tillsammans med nutellan och grädden

över ett vattenbad. Bred blandningen över snickerskakan och ställ i kylen

tills chokladen stelnat.


 

Tips:

Jag har även testat att göra med en kolafyllnig, då jag ville ha dom ännu mera snickersaktiga.

Ta då bara en burk Dulce de Leche och bre över

cornflakesblandningen.


(Dulce de leche får man genom 

att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 2,5-3 timmar.

Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden.

Låt burken svalna helt innan den öppnas)


   


Av Cecilia - 24 oktober 2011 18:21

Cillas mumsiga Äppelmuffins

med smulkrisp


De här äppelmuffinsen är supersmariga! Mjuka äppelbitar inuti med kanelsmak

och härligt krispig yta på toppen, kan inte bli annat än toppen  

Att nu på höstkanten få mysa ner sig i den varma soffan och

ha en ljummen muffins som denna att njuta av kan man få 

skämma bort sig med nån gång!


 

    


Ingredienser

ca 12st


Fyllning

3st äpplen

1msk smör

2msk råsocker eller muscovadosocker

1msk kanel

2tsk vaniljsocker


Smuldeg

50g kallt smör

3msk havregryn

3msk hackade hasselnötter

2msk socker

1msk mjöl

2msk kokos

3tsk vaniljsocker


Muffinssmet

2st ägg

1,5dl socker

100g smör

2dl mjölk

2tsk vaniljsocker

4dl mjöl

2tsk bakpulver


Muffinsformar


Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.

2. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet.

Ställ åt sidan.

3. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.

4. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull,

tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.

5.Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ner och rör ihop till

en jämn smet.

6.Ställ muffinsformarna fördelaktigt i en muffinsplåt och fördela smeten i dem.

Lägg på äppelbitarna och toppa  med smuldeg.

Grädda i ugnen i ca 20-25min.


Av Cecilia - 24 oktober 2011 15:01


Key Lime Paj



Denna ljuvliga, söta och friska pajen är ett måste!!

Jag är en chocaholic och föredrar att baka med mycket som har med choklad att göra,

men denna pajen är minst lika god som en chokladbakelse!

Den är dessutom väldigt enkel och går snabbt att göra så sätt fart!



        

 



Ingredienser

100g smör

ca15 digestivekex

2msk mald kanel

1tsk vaniljsocker

2msk råsocker eller muscovadosocker

Fyllninng

1 burk kondenserad mjölk

4 äggulor

1dl limesaft. (ca 5st limefrukter)

Garnering

Limeskal och frukter

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret och låt svalna.

Mixa eller smula kexen med kanel, vaniljsocker och råsocker. Tillsätt smöret.

2. Använd en ugnsäker form och klä degen i den. Grädda pajskalet mitt i ugnen

ca 5min. Låt svalna innan fyllningen läggs i.

3. Rör ihop äggulor, mjölk, och limesaften.

4. Häll blandningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 15min i ugn.

Sställ sedan att stelna i kylen ca 4timmar.

Den går också bra att frysa - ta då fram den 20min innan servering.

5.Garnera med rivet limeskal och lägg nån skiva lime över.

Är det säsong kan man med fördel garnera med lite färska

jordgubbar eller hallon.

Av Cecilia - 24 oktober 2011 14:24

Emelies KladdkakeSandwich


Här har jag gjort kladdkaka i nytt format. De är ett måste då de är underbart goda

med en chokladfyllning med smak av kardemumma. Gör dom nu!!!

Har namngett dom efter min kära vän Emelie då hon älskar dessa:=)

Tips! Man kan också smaksätta fyllningen med tex pepparkakskryddor,

kanel, mint, apelsin, mörk choklad eller vad man nu tycker om.


                                        


Ingredienser

Kaka:

100g smör

2st ägg

3dl socker

1,5dl mjöl

4msk kakao

1,5 tsk vaniljsocker

2tsk bakpulver

Chokladtryffelfyllning

200g mjölkchoklad

1dl vispgrädde

1tsk honung

1/2tsk kardemumma

25g rumsvarmt smör

Gör så här

1. Kakan: Klä en ugnsform med ca måtten 25x35 med bakplåtspapper

2. Smält smöret

3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret

4. Blanda ner mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen

och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen

i 150grader i 30-35min.

Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.

5. Chokladtryffelfyllningen: Hacka chokladen fint.

6. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och

lägg snabbt i chokladen. Rör tills chokladen smält

och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna

till sig i kylen ca 1 timme.

7. Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över.

Stoppa in kakan i frysen i ca 30min

så blir den lättare att skära i. Skär upp den till trekantiga bitar och njut!



                                             




Av Cecilia - 24 oktober 2011 13:56

Chokladbiscotti med mandel och vit choklad
 
De här små goda småttingarna passar bra att mysa till i höstmörkret med
en kopp te eller kaffe om man så vill. Det går bra att förvara chokladbiscottin i upp till 10 dagar,
så varför inte lägga dom i en glasburk och låta stå framme.
 
  
 
Ingredienser
 
100g mörk choklad
100g mandel
200g mjöl
1,5dl kakao
1,5dl socker
0,75tsk bakpulver
0,5tsk salt
3st ägg
1tsk vaniljsocker
vetemjöl till utbakning
uppvispat ägg till gräddning
100g vit choklad
 
 
1. Hacka chokladen. Skålla mandeln och rosta den sedan i en torr stekpanna.

2. Blanda mjöl, kakao, socker, bakpulver, den hackade chokladen och salt i en mixer. Mixa tills allt är välblandat. Tillsätt därefter äggen och vaniljsockret. Mixa snabbt ihop till en deg.

3. Grovhacka mandeln och lägg den tillsammans med lite mjöl på bakbordet. Häll upp degen och knåda in den hackade mandeln.

4. Forma degen till tre rullar, tjocka som femkronor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

5. Pensla rullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i mitten av ugnen i 190° i cirka 15 minuter eller tills de fått en brun yta.

6. Skär upp sneda bitar medan rullarna fortfarande är varma. Låt dem kallna på ett galler.

7. Smält den vita chokladen försiktigt i vattenbad och ringla över kakorna.

8. Förvara dom torrt i upp till 10dagar.


Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Hej och välkomna till min blogg!

Här lägger jag upp mina allra bästa recept på godsaker jag tycker om!
Har just nu börjat att göra tårtor och det är en helt ny värld som öppnat sig så jag har massor att lära!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik

Arkiv

Bloggar jag följder

Matbloggstoppen
”Sockerrus”
Instagram

Ovido - Quiz & Flashcards