Direktlänk till inlägg 26 oktober 2011
Kokostoscakaka
En kaka med chokladbotten och klädd med kokostäcke.
Enkelt och GOTT!
Ingredienser
Kaka:
200g smör
4st ägg
5dl socker
2tsk vaniljsocker
2krm salt
1dl kakao
3dl mjöl
Glasyr:
1 förpackning kokosflingor (200g)
1dl ljus sirap
2dl socker
1,5dl vispgrädde
75g smör
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret.
Klä en långpanna eller ugnsform, ca 25x25cm, med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i mjöl och smör och rör till en jämn smet.
3. Bred ut kakan i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15min. Gör under tiden
kokostoscaglasyren i en kastrull.
4. Smält smör, socker, sirap och grädde på medelvärme. Rör om så att det blir en jämn smet. Låt koka upp och låt sedan sjuda ca 5min. Blanda i kokosflingorna.
5. När kakan är klar bred på glasyren och grädda ytterligare ca 10min i ugnen tills kakan
fått fin gyllenbrun färg.
6. När kakan svalnat, skär den i furkanter med en vass kniv.
Ät och njut!