Direktlänk till inlägg 26 oktober 2011
Vit chokladkokostårta
Tycker man om kokos och vit choklad kommer
denna passa perfekt. Enkel med god smak!
Ingredienser
Botten:
100g smör
100g vit choklad
1dl kokosflingor till att bröa formen
2st ägg
1dl socker
0,5tsk bakpulver
1dl kokos till smeten
1dl mjöl
Chokladmousse:
50g smör
100g vit choklad
3dl vispgrädde
3st äggulor
0,5dl florsocker
Garnering:
bär som jordgubbar, hallon..
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200grader.Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt i smöret. Låt smälta på svag värme. Det får inte koka.
2. Smörj en form med löstagbar kant och bröa
med kokosflingor.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ner bakpulver. Tillsätt kokosflingor, mjöl och det smälta smöret med chokladen. Vispa till till en jämn smet.
4. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25min.
5.Ta kakan ur ugnen och låt svalna.
6. Chokladmoussen: Smält smöret i en kastrull tillsammans med den vita chokladen.
Vispa grädden i en bunke.
7.Vispa äggulor och florsocker i en annan bunke.
8. Rör ner den smälta chokladen och smöret, och till sist grädden.Det ska bli en fluffig smet.
9. Bred moussen över den kalla bottnen och dekorera med bär.