Direktlänk till inlägg 25 oktober 2011
Mollys Tårta
En söt tårta som både barn och vuxna tycker om!
Den är dessutom busenkel!
Ingredienser
1 burk Dulce de leche*
2,5dl vit chokladgrädde* (2,5dl vispgrädde +150g vit choklad)
15st digestivekex
125 smält smör
2st bananer
1st dubbeldaim att riva på toppen
*Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar.
Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.
* Vit chokladgrädde får man genom att värma upp vispgrädde i kastrull, låta vit choklad smälta med. Ställ sedan blandningen kallt minst 5 timmar, gärna över natten, och vispa sedan som vanligt till önskad konsistens.
Gör såhär
1.Sätt ugnen på 200grader. Smula sönder kexen och tillsätt det smälta smöret.
Bred ut bottnen i en passande form och ställ in i ugnen ca 10min. Låt svalna.
2. Fördela den kondenserade mjölken över botten. (Hit kan man förbereda om man vill, ställ formen i kylen så länge)
3. Vid servering skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.
4. Vispa grädden och häll över den.
5. Grovhacka daimen och strö över. Toppa med bär som jordgubbar om man vill!