Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011
Key Lime Paj
Denna ljuvliga, söta och friska pajen är ett måste!!
Jag är en chocaholic och föredrar att baka med mycket som har med choklad att göra,
men denna pajen är minst lika god som en chokladbakelse!
Den är dessutom väldigt enkel och går snabbt att göra så sätt fart!
Ingredienser
100g smör
ca15 digestivekex
2msk mald kanel
1tsk vaniljsocker
2msk råsocker eller muscovadosocker
Fyllninng
1 burk kondenserad mjölk
4 äggulor
1dl limesaft. (ca 5st limefrukter)
Garnering
Limeskal och frukter
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret och låt svalna.
Mixa eller smula kexen med kanel, vaniljsocker och råsocker. Tillsätt smöret.
2. Använd en ugnsäker form och klä degen i den. Grädda pajskalet mitt i ugnen
ca 5min. Låt svalna innan fyllningen läggs i.
3. Rör ihop äggulor, mjölk, och limesaften.
4. Häll blandningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 15min i ugn.
Sställ sedan att stelna i kylen ca 4timmar.
Den går också bra att frysa - ta då fram den 20min innan servering.
5.Garnera med rivet limeskal och lägg nån skiva lime över.
Är det säsong kan man med fördel garnera med lite färska
jordgubbar eller hallon.