Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011
Emelies KladdkakeSandwich
Här har jag gjort kladdkaka i nytt format. De är ett måste då de är underbart goda
med en chokladfyllning med smak av kardemumma. Gör dom nu!!!
Har namngett dom efter min kära vän Emelie då hon älskar dessa:=)
Tips! Man kan också smaksätta fyllningen med tex pepparkakskryddor,
kanel, mint, apelsin, mörk choklad eller vad man nu tycker om.
Ingredienser
Kaka:
100g smör
2st ägg
3dl socker
1,5dl mjöl
4msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2tsk bakpulver
Chokladtryffelfyllning
200g mjölkchoklad
1dl vispgrädde
1tsk honung
1/2tsk kardemumma
25g rumsvarmt smör
Gör så här
1. Kakan: Klä en ugnsform med ca måtten 25x35 med bakplåtspapper
2. Smält smöret
3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret
4. Blanda ner mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner i äggblandningen
och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen
i 150grader i 30-35min.
Låt svalna och lossa sedan kakan ur formen.
5. Chokladtryffelfyllningen: Hacka chokladen fint.
6. Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och
lägg snabbt i chokladen. Rör tills chokladen smält
och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna
till sig i kylen ca 1 timme.
7. Bred fyllningen på halva kakan och vik den andra halvan över.
Stoppa in kakan i frysen i ca 30min
så blir den lättare att skära i. Skär upp den till trekantiga bitar och njut!